У Франції винайшли сало для вегетаріанців
На смак і вигляд воно майже як справжнє

Французи вигадали сало для веганів/Фото: SEEDS
Виробники м'ясних продуктів неодноразово робили спроби створити повноцінну рослинну альтернативу салу та бекону. Нещодавно це вдалося розробникам стартапу 77 Foods у Франції.
Справа в тому, що до цього не виходило винайти такий замінник, щоб він не плавився, перетворюючись на олію. А французи зробили сало не просто вегетаріанським. У нього жирова та м'ясна складові скріплені так, що не розпадаються під час обсмажування.
В основі французького веганського сала – соєвий білок. Він надає волокнисту структуру, а по смаку нагадує продукт тваринного походження.
Творці стверджують, що їхній продукт – на ринку такий єдиний. Додамо, що стартап 77 Foods цього року виграв конкурс харчових інновацій, йому виділили 1 мільярд євро інвестицій від компанії Unilever.
Раніше ми писали, дієтолог розповів про користь сала для організму.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!