Не поступається натуральній рибі: в Ізраїлі вчені надрукували філе окуня на 3D-принтері
Дослідникам вдалося створити рибу з клітини морського окуня

В Ізраїлі вперше подали філе морського окуня, створене за допомогою 3D-друку/Фото: Steakholder Foods
Ізраїльська компанія Steakholder Foods, яка вже подарувала людству вирощені в лабораторії стейки, не припиняє дивувати. Нещодавно вченим вдалося надрукувати на 3D-принтері рибу.
Деталі
Дослідники створили те, що, за їхніми словами, є першим у світі цілим філе культивованої риби, а саме морського окуня. Новий продукт ще не вийшов на ринок, проте вчені сподіваються виправити це найближчим часом.
Для культивування дослідники використали натуральні клітини морського окуня. Вони були включені до біочорнил для 3D-друку.
Зазначається, що рибне філе готове до вживання одразу після друку, і на відміну від м'ясних продуктів, вирощених у лабораторії, не вимагає періоду інкубації та дозрівання після створення.
Вчені відзначають, що створений у лабораторії стейк морського окуня за смаковими якостями не поступається натуральному. Хоча, по суті, в якомусь сенсі він і є справжнім філе морського окуня.
Вчені з Колумбійського університету під час незвичайного експерименту примудрилися надрукувати десерт на 3D-принтері. Отримати їстівний чізкейк дослідникам вдалося тільки після кількох спроб.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!