Сезон спаржі: чим корисна і як готувати легендарний продукт
Встигніть спробувати найпопулярнішу в Європі зелень

Фото: Рixabay/Автор - RitaE
В Україні почався сезон спаржі. Ця рослина стала дуже популярною і не дарма, адже спаржа є корисною, смачною і просто радує око своїми гарними стеблами.
До недавніх пір українці могли купувати спаржу, тільки привезену з-за кордону, але останні кілька років вітчизняні фермери теж почали вирощувати цей продукт.
Чим корисна спаржа
Всі сорти цієї рослини багаті вітамінами A, C, B1, B2 і Е, а також кальцієм, залізом, магнієм та іншими мінералами. Вживання спаржі позитивно позначається на серцево-судинній системі, імунітеті, нормалізує роботу кишківника і зміцнює кістки. Також цей продукт корисний людям, що страждають депресією.
Як готувати спаржу
Молоді стебла можна їсти в свіжому вигляді, просто помийте спаржу і хрумтить в своє задоволення. А можна загорнути зелень в хамон і запекти в духовці, якщо затерти готову страву пармезаном - гастрономічний захват гарантований.
Гарнір з спаржі
Інгредієнти:
- спаржа - 200 г;
- яйця - 4 шт.;
- лимон - 1 шт.;
- вершкове масло - 50 г;
- вершки - 50 г;
- петрушка.
Промийте спаржу, відріжте тверду частину знизу і очистіть стебла. Покладіть зелень на розігріту сковороду і додайте до неї трохи води, протушкуйте, щоб спаржа стала м'якше. Тим часом приготуйте соус: протріть через сито масло з яєчними жовтками, додайте до цієї суміші вершки, дрібку солі і сік половини лимона. Готову спаржу полийте соусом і прикрасьте блюдо яєчним білком з зеленню.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!