Просто тануть у роті: курячі гомілки в гірчичному соусі
Крім гомілок за цим рецептом можна приготувати будь-яку частину курки

Курячі гомілки в гірчичному соусі/Фото: man_darinka.food
Сьогодні в меню курячі гомілки, тушковані в гірчичному соусі. Приготовлене таким способом дієтичне м'ясо виходить дуже ніжним, соковитим, смачним та ароматним. Гірчиця робить курку неймовірно м'якою, вона буквально тане у роті. Відмінним гарніром стануть запечені або приготовлені на пару овочі, картопляне пюре, булгур або розсипчастий рис. Крім гомілок за цим рецептом можна приготувати будь-яку частину курки: стегенця, крила або філе. Рецепт досить простий і швидкий, а готове блюдо виглядає надзвичайно ефектно та апетитно.
Інгредієнти:
- курячі гомілки – 4 шт.;
- ріпчаста цибуля – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- сметана жирністю 20% – 2 ст. л.;
- гостра гірчиця – 1 ст. л.;
- оливкова олія – 30 мл;
- курячий бульйон – 200 мл;
- сіль – 1 ч. л.;
- приправа для курки – 1 ч. л.;
- суміш мелених перців – 0,25 ч. л.;
- кріп та петрушка – 1 пучок.
Приготування:
1. Курячі гомілки помиємо, обсушимо від зайвої вологи, натремо сумішшю із солі та мелених спецій. Якщо у вас є вільний час, залиште курку на 30 хвилин у прохолодному місці, щоб вона просочилася спеціями.
2. Викладемо курячі ніжки в сковороду з розігрітою оливковою олією. Обсмажимо шматочки м'яса на середньому вогні до золотистої скоринки з усіх боків.
3. Перекладемо обсмажені гомілки в окремий посуд. Накриємо м'ясо кришкою, щоб воно залишалося теплим.
4. Ріпчасту цибулю наріжемо дрібним кубиком, зубчики часнику – тонкими слайсами.
5. Викладемо подрібнені овочі в сковороду, де обсмажувалися курячі гомілки. Помішуючи, пасеруватимемо цибулю з часником на середньому вогні до золотистого відтінку.
6. Додамо сметану та гірчицю. Увіллємо курячий бульйон.
7. Перемішаємо, доведемо гірчично-сметанний соус до кипіння. Викладемо в киплячий соус курячі гомілки. Для аромату в соус можна додати чорний запашний перець та лаврушку.
8. Накривши сковороду кришкою, тушкуватимемо курячі гомілки в гірчичному соусі на повільному вогні 20-25 хвилин. Через зазначений час м'ясо повністю приготується і стане м'яким та ніжним, а соус загусне.
9. Неймовірно соковиті, смачні та ароматні курячі гомілки подаватимемо разом із соусом, в якому вони тушкувались. Смачного!
Раніше ми пропонували спробувати салат з пекінської капусти з куркою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!