ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Просто тануть у роті: курячі гомілки в гірчичному соусі

Рецепти 17:03 - 16 травня 2024

Крім гомілок за цим рецептом можна приготувати будь-яку частину курки

Просто тануть у роті: курячі гомілки в гірчичному соусі

Курячі гомілки в гірчичному соусі/Фото: man_darinka.food

Сьогодні в меню курячі гомілки, тушковані в гірчичному соусі. Приготовлене таким способом дієтичне м'ясо виходить дуже ніжним, соковитим, смачним та ароматним. Гірчиця робить курку неймовірно м'якою, вона буквально тане у роті. Відмінним гарніром стануть запечені або приготовлені на пару овочі, картопляне пюре, булгур або розсипчастий рис. Крім гомілок за цим рецептом можна приготувати будь-яку частину курки: стегенця, крила або філе. Рецепт досить простий і швидкий, а готове блюдо виглядає надзвичайно ефектно та апетитно.

Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 4 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • сметана жирністю 20% – 2 ст. л.;
  • гостра гірчиця – 1 ст. л.;
  • оливкова олія – 30 мл;
  • курячий бульйон – 200 мл;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • приправа для курки – 1 ч. л.;
  • суміш мелених перців – 0,25 ч. л.;
  • кріп та петрушка – 1 пучок.

Приготування:

1. Курячі гомілки помиємо, обсушимо від зайвої вологи, натремо сумішшю із солі та мелених спецій. Якщо у вас є вільний час, залиште курку на 30 хвилин у прохолодному місці, щоб вона просочилася спеціями.

2. Викладемо курячі ніжки в сковороду з розігрітою оливковою олією. Обсмажимо шматочки м'яса на середньому вогні до золотистої скоринки з усіх боків.

3. Перекладемо обсмажені гомілки в окремий посуд. Накриємо м'ясо кришкою, щоб воно залишалося теплим.

4. Ріпчасту цибулю наріжемо дрібним кубиком, зубчики часнику – тонкими слайсами.

5. Викладемо подрібнені овочі в сковороду, де обсмажувалися курячі гомілки. Помішуючи, пасеруватимемо цибулю з часником на середньому вогні до золотистого відтінку.

6. Додамо сметану та гірчицю. Увіллємо курячий бульйон.

7. Перемішаємо, доведемо гірчично-сметанний соус до кипіння. Викладемо в киплячий соус курячі гомілки. Для аромату в соус можна додати чорний запашний перець та лаврушку.

8. Накривши сковороду кришкою, тушкуватимемо курячі гомілки в гірчичному соусі на повільному вогні 20-25 хвилин. Через зазначений час м'ясо повністю приготується і стане м'яким та ніжним, а соус загусне.

9. Неймовірно соковиті, смачні та ароматні курячі гомілки подаватимемо разом із соусом, в якому вони тушкувались. Смачного!

Раніше ми пропонували спробувати салат з пекінської капусти з куркою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин