Рецепт смачного варення з агрусу
Готувати варення потрібно тільки у емальованому посуді

Фото: Pexels/Автор - Eva Elijas
Агрус є улюбленою ягодою тих людей, яким подобається кислуватий смак. Зараз почалася пора, коли усі господині починають закривати овочі та фрукти на зиму, щоб цілий рік отримувати вітаміни.
Перш ніж робити варення, переберіть та промийте ягоди під проточною водою. Для готування потрібно вибрати емальований посуд, кришки і банки необхідно простерилізувати.
Інгредієнти:
- агрус - 1 кг;
- вода - 170 мл;
- цукор - 800 гр.
Приготування:
Крок 1. Агрус покласти у каструлю та засипати цукром (400 гр).
Крок 2. Поставити у холодильник на 4-5 годин або ж на ніч.
Крок 3. Залити водою та поставити на повільний вогонь, довести до кипіння.
Крок 4. Додаємо 400 гр цукру, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин. (Не забуваємо прибирати пінку!)
Крок 5. Після зняти з плити і остудити.
Крок 6. Знову поставити на плиту, довести до кипіння та варимо ще 5 хвилин. Повторити в третій раз.
Смачне варення на зиму готово!
Раніше ми повідомили, як приготувати теплий салат на сніданок.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!