ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт смачного варення з агрусу

Рецепти 10:15 - 14 липня 2021

Готувати варення потрібно тільки у емальованому посуді

Агрус

Фото: Pexels/Автор - Eva Elijas

Агрус є улюбленою ягодою тих людей, яким подобається кислуватий смак. Зараз почалася пора, коли усі господині починають закривати овочі та фрукти на зиму, щоб цілий рік отримувати вітаміни.

Перш ніж робити варення, переберіть та промийте ягоди під проточною водою. Для готування потрібно вибрати емальований посуд, кришки і банки необхідно простерилізувати.

Інгредієнти:

  • агрус - 1 кг;
  • вода - 170 мл;
  • цукор - 800 гр.

Приготування:

Крок 1. Агрус покласти у каструлю та засипати цукром (400 гр).

Крок 2. Поставити у холодильник на 4-5 годин або ж на ніч.

Крок 3. Залити водою та поставити на повільний вогонь, довести до кипіння.

Крок 4. Додаємо 400 гр цукру, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин. (Не забуваємо прибирати пінку!)

Крок 5. Після зняти з плити і остудити.

Крок 6. Знову поставити на плиту, довести до кипіння та варимо ще 5 хвилин. Повторити в третій раз.

Смачне варення на зиму готово!

Раніше ми повідомили, як приготувати теплий салат на сніданок.

Джерело: Meta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин