Нестаріюча класика: рецепт кексу з вишнею
Час приготувати смачненьке

Рецепт кексу з вишнею / Фото: Pixabay
В міру солодкий та з приємною кислинкою.
Вам знадобиться:
- Вишня без кісточки – 200 г
- Кукурудзяний крохмаль – 10 г
- М'яке вершкове масло – 110 г
- Цукор – 200 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Яйця – 3 шт.
- Крем-сир Філадельфія – 50 г
- Цедра половини лимона
- Борошно – 200 г
- Розпушувач – 10 г
- Дрібка солі
Приготування:
- Розігрійте духовку до 170 градусів.
- Збийте міксером м'яке вершкове масло з цукром та ванільним цукром. По одному додайте яйця, щоразу ретельно збиваючи міксером.
- Додайте крем-сир і знову збийте міксером. В кінці додайте цедру лимона, розпушувач, сіль та борошно. Перемішайте.
- Додайте крохмаль до вишні, перемішайте і вмішайте в кексове тісто.
- Підготуйте форму для випічки: змастіть вершковим маслом і посипте легким шаром борошна. Вилийте тісто у форму.
- Випікайте кекс протягом 50-55 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкою – якщо виходить сухою, кекс готовий.
- Вийміть кекс з форми, трохи охолодіть і за бажанням посипте цукровою пудрою.
Нещодавно ми ділилися рецептом коктейлю Віскі сауер.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні