Вишневий клафуті: як приготувати класичний французький десерт
Цей десерт ви можете приготувати з дітьми

Фото: Pixabay
Клафуті - це класичний французький десерт, його готують з різними сезонними фруктами або ягодами. Але найсмачніше поєднання - це вишня.
Для приготування цього десерту вам не потрібно витрачати багато часу. Його можна подати на будь-яке застілля. Для приготування клафуті можна задіяти дітей.
Інгредієнти:
- Вишні - 500 г;
- Вершкове масло - 20 г;
- Курячі яйця - 2 шт;
- Борошно - 2-3 ст.л .;
- Вишнева наливка або настоянка - 3 ст.л .;
- Цукрова пудра - 3 ст.л .;
- Молоко - 75 мл;
- Дрібка солі;
- Ваніль - за смаком.
Начинку приготувати так:
Крок 1. Промийте вишні, видаліть з них кісточки.
Крок 2. Вишню змішати з цукровою пудрою. Після налийте настойку та знову перемішайте.
Крок 3. Розігріти духовку до 180 градусів. Деко для випікання необхідно змастити вершковим маслом і посипати цукром.
Приготування тіста:
Крок 1. Розігрійте вершкове масло.
Крок 2. У великій мисці збити яйця, ваніль та цукрову пудру до густої консистенції.
Крок 3. Додати борошно та ретельно перемішати до однорідної маси.
Крок 4. У тісто влити молоко, додати масло та сіль.
Крок 5. Перемішати тісто до однорідної маси.
Крок 6. На дно форми для випікання викладіть вишні. Вилийте тісто і акуратно розрівняйте.
Крок 7. У розігріту духовку поставити випікатися клафуті (30-35 хвилин).
Французький десерт готовий. Смачного!
Раніше ми повідомили, як приготувати кабачкову ікру.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!