Легендарна іспанська випічка: готуємо хрусткі чуррос
Цей десерт має неймовірний смак завдяки унікального поєднання інгредієнтів

Готуємо чуррос/Фото: кадр з відео
Чурос – це смачний іспанський десерт, який по суті являє собою звичайні трубочки із заварного тіста, обсмажені у фритюрі.
За легендою іспанські пастухи смажили шматочки тіста і обмазували їх цукром, щоб зробити перекус, який витримає довгі подорожі у горах. З часом пастухи стали називати смачну солодку випічку "чурро", оскільки форма нагадувала їм роги з породи овець навахо-чурро.
Рецепт чуррос: інгредієнти
Для тіста:
- Вода - 250 мл (1 стакан)
- Вершкове масло - 55 г
- Цукор - 1 ст л
- Сіль – дрібка
- Мука - 140 г (1 стакан)
- Яйце - 1 велике
- Ванільний екстракт - 1,5 ч л
- Олія для смаження
Цукрове покриття:
- Цукор - 55 г
- Кориця - 2 ч л
Шоколадний соус:
- Темний шоколад - 100 г
- Вершки - 125 мл
Спосіб приготування чуррос:
- Додаємо воду, масло, цукор та сіль у сотейник, доводимо до кипіння.
- Всипаємо туди ж борошно і на слабкому вогні готуємо, постійно помішуючи, поки тісто не збереться і не стане "гладким".
- Перекладаємо тісто в іншу ємність та лишаємо охолонути на 5 хвилин.
- Вбиваємо до тіста яйце, додаємо ванільний екстракт та добре вимішуємо, це можна зробити блендером.
- Перекладаємо тісто в мішок з насадкою «зірочка» та йдемо підігрівати олію.
- Температура олії має бути приблизно 180 градусів (або перевіряйте готовність, кинувши в олію шматочок тіста).
- Висаджуємо чуррос в олію та відрізаємо кінець ножицями.
- Смажимо до золотавого кольору, приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
- Перекладаємо на паперові рушники і одразу відправляємо в суміш цукру з корицею.
- Для шоколадного соусу поєднуємо вершки та шоколад і підігріваємо до поєднання.
Кокосовий смак солодощів можна отримати не тільки зі звичних шоколадних батончиків. Ця райська насолода виходить також смачна на домашній кухні. Ділимося рецептом неймовірно ніжного рулету з кокосовою начинкою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!