ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Легендарна іспанська випічка: готуємо хрусткі чуррос

Рецепти 14:02 - 16 серпня 2024

Цей десерт має неймовірний смак завдяки унікального поєднання інгредієнтів

Готуємо чуррос/Фото: кадр з відео

Готуємо чуррос/Фото: кадр з відео

Чурос – це смачний іспанський десерт, який по суті являє собою звичайні трубочки із заварного тіста, обсмажені у фритюрі.

За легендою іспанські пастухи смажили шматочки тіста і обмазували їх цукром, щоб зробити перекус, який витримає довгі подорожі у горах. З часом пастухи стали називати смачну солодку випічку "чурро", оскільки форма нагадувала їм роги з породи овець навахо-чурро.

Рецепт чуррос: інгредієнти

Для тіста:

  • Вода - 250 мл (1 стакан)
  • Вершкове масло - 55 г
  • Цукор - 1 ст л
  • Сіль – дрібка
  • Мука - 140 г (1 стакан)
  • Яйце - 1 велике
  • Ванільний екстракт - 1,5 ч л
  • Олія для смаження

Цукрове покриття:

  • Цукор - 55 г
  • Кориця - 2 ч л

Шоколадний соус:

  • Темний шоколад - 100 г
  • Вершки - 125 мл

Спосіб приготування чуррос:

  1. Додаємо воду, масло, цукор та сіль у сотейник, доводимо до кипіння.
  2. Всипаємо туди ж борошно і на слабкому вогні готуємо, постійно помішуючи, поки тісто не збереться і не стане "гладким".
  3. Перекладаємо тісто в іншу ємність та лишаємо охолонути на 5 хвилин.
  4. Вбиваємо до тіста яйце, додаємо ванільний екстракт та добре вимішуємо, це можна зробити блендером.
  5. Перекладаємо тісто в мішок з насадкою «зірочка» та йдемо підігрівати олію.
  6. Температура олії має бути приблизно 180 градусів (або перевіряйте готовність, кинувши в олію шматочок тіста).
  7. Висаджуємо чуррос в олію та відрізаємо кінець ножицями.
  8. Смажимо до золотавого кольору, приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
  9. Перекладаємо на паперові рушники і одразу відправляємо в суміш цукру з корицею.
  10. Для шоколадного соусу поєднуємо вершки та шоколад і підігріваємо до поєднання.

Кокосовий смак солодощів можна отримати не тільки зі звичних шоколадних батончиків. Ця райська насолода виходить також смачна на домашній кухні. Ділимося рецептом неймовірно ніжного рулету з кокосовою начинкою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин