ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Чудовий рецепт на Великдень: м’ясо запечене у духовці

Рецепти 11:13 - 09 квітня 2025

Печеня ризикує стати окрасою вашого столу

Чудовий рецепт на Великдень: м’ясо запечене у духовці

Чудовий рецепт на Великдень: м’ясо запечене у духовці/Фото: ТСН

На Великдень українці звикли чекати гостей та проводити час за багатим столом. Одна з найкращих страв, якими можна пригостити близьких — запечене м’ясо. Ми додаємо чудовий та простий рецепт його приготування.

Що треба:

  • 2 кг свиної вирізки;
  • 1 столова ложка солі;
  • головка часнику середнього розміру;
  • три лаврових листочки;
  • найкраще, якщо є спеціальний набір спецій "Для м'яса".

Приготування:

Вирізку бажано сполоснути під холодною водою. Далі чистимо часник. Частину його нарізаємо тонкими шматочками для шпигування, решту ріжемо дрібно для натирання м'яса зверху.

Добре солимо м'ясо, що стекло. Робимо у ньому проколи глибше ніж до середини шматка і починаємо шпигувати шматочками часнику з лавровим листом. М'ясо натираємо подрібненим часником і щедро посипаємо його спеціями зверху. Посипати потрібно так, щоб м'ясо мало вигляд, як в паніруванні.

Перекладаємо м'ясо у форму для запікання. Закриваємо її харчовою плівкою і ставимо в холодне місце на 4 години. Запікаємо м'ясо на нижньому рівні духовки за температури 180-200 градусів протягом 1,5-2 годин, звичайно без плівки.

Протикаємо м'ясо зубочисткою, щоб зрозуміти його готовність. Якщо витікає прозора рідина — воно готове, якщо м'ясо кровить — необхідно запікати далі.

Раніше ми писали про те, як приготувати святковий морквяний торт.

Джерело: ТСН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин