Чудовий рецепт на Великдень: м’ясо запечене у духовці
Печеня ризикує стати окрасою вашого столу

Чудовий рецепт на Великдень: м’ясо запечене у духовці/Фото: ТСН
На Великдень українці звикли чекати гостей та проводити час за багатим столом. Одна з найкращих страв, якими можна пригостити близьких — запечене м’ясо. Ми додаємо чудовий та простий рецепт його приготування.
Що треба:
- 2 кг свиної вирізки;
- 1 столова ложка солі;
- головка часнику середнього розміру;
- три лаврових листочки;
- найкраще, якщо є спеціальний набір спецій "Для м'яса".
Приготування:
Вирізку бажано сполоснути під холодною водою. Далі чистимо часник. Частину його нарізаємо тонкими шматочками для шпигування, решту ріжемо дрібно для натирання м'яса зверху.
Добре солимо м'ясо, що стекло. Робимо у ньому проколи глибше ніж до середини шматка і починаємо шпигувати шматочками часнику з лавровим листом. М'ясо натираємо подрібненим часником і щедро посипаємо його спеціями зверху. Посипати потрібно так, щоб м'ясо мало вигляд, як в паніруванні.
Перекладаємо м'ясо у форму для запікання. Закриваємо її харчовою плівкою і ставимо в холодне місце на 4 години. Запікаємо м'ясо на нижньому рівні духовки за температури 180-200 градусів протягом 1,5-2 годин, звичайно без плівки.
Протикаємо м'ясо зубочисткою, щоб зрозуміти його готовність. Якщо витікає прозора рідина — воно готове, якщо м'ясо кровить — необхідно запікати далі.
Раніше ми писали про те, як приготувати святковий морквяний торт.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!