Традиційна страва болгарської кухні: готуємо чушка бюрек
Поєднання хрумкого панірування з соковитим болгарським перцем і ніжною сирною начинкою

Рецепт чушка бюрек/Фото: man_darinka.food
Сьогодні готуємо традиційну страву болгарської кухні під назвою чушка бюрек. Це болгарський перець, фарширований бринзою, обсмажений у паніровці. Страва виходить дуже смачною, соковитою та ароматною. Поєднання хрумкого панірування з соковитим болгарським перцем і ніжною сирною начинкою нікого не залишить байдужим. У сирну начинку можна додати зелень, часник та дрібно нарізані томати.
Інгредієнти:
- болгарський перець – 4 шт.;
- бринза – 200 г;
- помідори – 2 шт.:
- куряче яйце – 1 шт.;
- пшеничне борошно – 75 г;
- панірувальні сухарі – 50 г;
- рослинна олія – 50 мл;
- сіль – 0,5 ч. л.
- чорний мелений перець – 0,25 ч. л.;
- кріп та петрушка – 1 пучок.
Приготування:
1. Болгарський перець помиємо, відріжемо плодоніжку, виріжемо насіннєву коробку.
2. Перекладемо перець у форму для запікання, змастимо олією. Відправимо овочі в розігріту до 190 градусів духовку на 10-15 хвилин. Потім дістанемо форму з духовки, перевернемо перець на інший бік і продовжимо запікати овочі ще 10 хвилин.
3. Коли на болгарському перці утворяться темні плями, дістанемо овочі з духовки.
4. Перекладемо перець у рукав для запікання, щільно його зав'яжемо і залишимо на 10 хвилин. Потім очистимо овочі від шкірки.
5. У глибокому посуді змішаємо бринзу та порізані дрібним кубиком помідори. За бажанням з томатів можна попередньо зняти шкірку. Додамо в начинку дрібно порізану зелень, сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішаємо суміш до однорідної консистенції.
6. Наповнимо болгарський перець готовою начинкою. Злегка приплюснемо овочі долонею, щоб вони стали більш плоскими.
7. Обваляємо фарширований перець у пшеничному борошні.
8. Зануримо овочі у збите із сіллю яйце.
9. Обваляємо заготівлі у панірувальних сухарях.
10. Викладемо болгарський перець у паніровці на сковороду з розігрітою олією. Обсмажимо овочі на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін.
11. Болгарська страва чушка бюрек готова. Страву можна подавати як у гарячому, так і в охолодженому вигляді з соусом зі сметани, часнику та свіжої зелені. Смачного!
Раніше ми пропонували спробувати рецепт традиційних гомбовців з вишнями.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!