ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Традиційна страва болгарської кухні: готуємо чушка бюрек

Рецепти 16:10 - 13 вересня 2024

Поєднання хрумкого панірування з соковитим болгарським перцем і ніжною сирною начинкою

Традиційна страва болгарської кухні: готуємо чушка бюрек

Рецепт чушка бюрек/Фото: man_darinka.food

Сьогодні готуємо традиційну страву болгарської кухні під назвою чушка бюрек. Це болгарський перець, фарширований бринзою, обсмажений у паніровці. Страва виходить дуже смачною, соковитою та ароматною. Поєднання хрумкого панірування з соковитим болгарським перцем і ніжною сирною начинкою нікого не залишить байдужим. У сирну начинку можна додати зелень, часник та дрібно нарізані томати.

Інгредієнти:

  • болгарський перець – 4 шт.;
  • бринза – 200 г;
  • помідори – 2 шт.:
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • пшеничне борошно – 75 г;
  • панірувальні сухарі – 50 г;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • чорний мелений перець – 0,25 ч. л.;
  • кріп та петрушка – 1 пучок.

Приготування:

1. Болгарський перець помиємо, відріжемо плодоніжку, виріжемо насіннєву коробку.

2. Перекладемо перець у форму для запікання, змастимо олією. Відправимо овочі в розігріту до 190 градусів духовку на 10-15 хвилин. Потім дістанемо форму з духовки, перевернемо перець на інший бік і продовжимо запікати овочі ще 10 хвилин.

3. Коли на болгарському перці утворяться темні плями, дістанемо овочі з духовки.

4. Перекладемо перець у рукав для запікання, щільно його зав'яжемо і залишимо на 10 хвилин. Потім очистимо овочі від шкірки.

5. У глибокому посуді змішаємо бринзу та порізані дрібним кубиком помідори. За бажанням з томатів можна попередньо зняти шкірку. Додамо в начинку дрібно порізану зелень, сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішаємо суміш до однорідної консистенції.

6. Наповнимо болгарський перець готовою начинкою. Злегка приплюснемо овочі долонею, щоб вони стали більш плоскими.

7. Обваляємо фарширований перець у пшеничному борошні.

8. Зануримо овочі у збите із сіллю яйце.

9. Обваляємо заготівлі у панірувальних сухарях.

10. Викладемо болгарський перець у паніровці на сковороду з розігрітою олією. Обсмажимо овочі на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін.

11. Болгарська страва чушка бюрек готова. Страву можна подавати як у гарячому, так і в охолодженому вигляді з соусом зі сметани, часнику та свіжої зелені. Смачного!

Раніше ми пропонували спробувати рецепт традиційних гомбовців з вишнями.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин