Улюблений десерт дітлахів: рецепт вафельного тортика від Ектора Хіменеса-Браво
Він незвичний тим, що має всередині шматочки бринзи

Фото: Lecorna
Майстер шалено смачних страв поділився цього разу рецептом приготування звичайного вафельного торта, але з цікавою начинкою. Також найголовніше, що ви не будете використовувати згущене молоко з супермаркету, а зробите його в домашніх умовах. Так що робіть скрін інгредієнтів, біжіть за продуктами і давайте готувати разом.

Інгредієнти для згущеного молока:
- молоко 3.2%- 3 л
- цукор - 680 г
- сода - ½ ч. л.
- сіль - ¼ ч. л.
- палички кориці - ½ ч. л.
Спосіб приготування:
- У середній каструлі з'єднайте всі інгредієнти і доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь до низького-середнього. Часто помішуючи дерев'яною лопаткою, варіть приблизно 3 години - до появи карамельного кольору.
- Перелийте в скляну ємність і накрийте плівкою.
- Зберігайте в холодильнику до 1 тижня.

Інгредієнти для вафельного торта:
- згущене молоко - 750 мл
- вафельні коржі - 1,5 упаковки
- бринза, натерта на тертці - 300 г
- вершкове масло кімнатної температури - 55 г
- лимонний сік - 1 ч. л.
- полуниця для декору
Спосіб приготування:
- Змішайте варене згущене молоко з вершковим маслом в міксері.
- Додайте лимонний сік і збивайте на високій швидкості 3 хвилини.
- Намажте вафельні коржі згущеним молоком (всі коржі, не дуже багато і рівномірно).
- Кожен третій шар зробіть з бринзою: змащений корж посипте сиром і накрийте вафельним коржем, змазаним згущеним молоком з обох сторін.
- Покладіть зверху на готовий торт дошку і щось важке, залиште на 2-3 години.
- Верх торта змастіть залишками згущеного молока і прикрасьте полуницею перед подачею.
Бажаємо вам приємного апетиту!
Раніше ми ділилися рецептом смачної курки, яку подавали на коронації Єлизавети II.
Також радимо приготувати яєчню по-ізраїльськи.
Джерело:
Інстаграм Ектора Хімеса- Браво
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні