Ароматний глінтвейн на білому вині: рецепт зігріваючого напою
Рецепт для тих, кому треба швидко зігрітися

Білий глінтвейн з апельсинами / Фото: Freepik
Глінтвейн на основі білого вина – це витончена альтернатива традиційному червоному.
Він легший, більш освіжаючий, але не менш зігріваючий. Додайте сюди апельсин, корицю та гвоздику, і отримуєте напій, який здатен перетворити звичайний вечір на справжню гастрономічну насолоду.
А ще його можна подати як частину святкового меню, щоб здивувати гостей. Готується напій легко та швидко, тож він підійде навіть тим, хто не любить проводити багато часу на кухні.
Інгредієнти
- Біле сухе вино – 750 мл
- Цукор – 100 г
- Вода – ½ склянки
- Апельсин – 1 шт.
- Палички кориці – 1 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
Як приготувати
- У каструлі з’єднайте воду, цукор і прянощі. Апельсин наріжте часточками, додайте до суміші. Поставте на помірний вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння.
- Зніміть каструлю з вогню, дайте кілька хвилин настоятися, потім процідіть суміш через сито.
- У каструлю налийте біле вино, додайте апельсиновий сироп. Підігрівайте на середньому вогні, не доводячи до кипіння, щоб зберегти смак і аромат вина.
- Розлийте глінтвейн у чашки або келихи, додайте часточку апельсина для прикраси. За бажанням можна додати трохи свіжої кориці або гвоздики як декор.
А до напою можна приготувати італійські канестрелі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні