ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ароматний глінтвейн на білому вині: рецепт зігріваючого напою

Рецепти 11:00 - 30 листопада 2024

Рецепт для тих, кому треба швидко зігрітися

Білий глінтвейн з апельсинами / Фото: Freepik

Білий глінтвейн з апельсинами / Фото: Freepik

Глінтвейн на основі білого вина – це витончена альтернатива традиційному червоному.

Він легший, більш освіжаючий, але не менш зігріваючий. Додайте сюди апельсин, корицю та гвоздику, і отримуєте напій, який здатен перетворити звичайний вечір на справжню гастрономічну насолоду.

А ще його можна подати як частину святкового меню, щоб здивувати гостей. Готується напій легко та швидко, тож він підійде навіть тим, хто не любить проводити багато часу на кухні.

Інгредієнти

  • Біле сухе вино – 750 мл
  • Цукор – 100 г
  • Вода – ½ склянки
  • Апельсин – 1 шт.
  • Палички кориці – 1 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.

Як приготувати

  1. У каструлі з’єднайте воду, цукор і прянощі. Апельсин наріжте часточками, додайте до суміші. Поставте на помірний вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння.
  2. Зніміть каструлю з вогню, дайте кілька хвилин настоятися, потім процідіть суміш через сито.
  3. У каструлю налийте біле вино, додайте апельсиновий сироп. Підігрівайте на середньому вогні, не доводячи до кипіння, щоб зберегти смак і аромат вина.
  4. Розлийте глінтвейн у чашки або келихи, додайте часточку апельсина для прикраси. За бажанням можна додати трохи свіжої кориці або гвоздики як декор.

А до напою можна приготувати італійські канестрелі.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин