ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Дуже смачна запіканка з мандаринами: підійде на будні та свято

Рецепти 09:00 - 01 грудня 2024

Якщо хочете експериментувати, можна додати до запіканки кокосову стружку або дрібно нарізані горіхи

Рецепти випічки з мандаринами / Фото: Freepik

Рецепти випічки з мандаринами / Фото: Freepik

Цей рецепт підходить для тих, хто цінує простоту в приготуванні. Основними інгредієнтами є кисломолочний сир, сметана, манка та мандарини.

Очищена м’якоть цитрусових і трохи тертої цедри додають страві особливий шарм.

Мандарини не лише підсилюють смакові нотки, але й створюють яскравий помаранчевий акцент у подачі.

Запіканка готується просто й швидко, але її вигляд і смак здатні здивувати навіть гурманів.

Інгредієнти

  • Сир кисломолочний – 180 г
  • Яйце – 1 шт
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Манка – 3 ст. л.
  • Сіль – дрібка
  • Мандаринова цедра – 1 ст. л.
  • Ванілін – на смак
  • Цукор – на смак
  • Мандарини – 5 шт

Покрокові інструкції

  1. Очистіть три мандарини від шкірки, видаліть усі плівки з часточок і подрібніть їх у пюре. Залиште два мандарини для прикраси.
  2. Сир перетріть через сито або збийте блендером для досягнення ніжної текстури. Додайте до нього сметану, манку та цукор, перемішайте.
  3. Додайте дрібку солі, мандаринову цедру, ванілін і пюре з мандаринів. Ретельно перемішайте до однорідності.
  4. Підготуйте форму для запікання: змастіть її вершковим маслом, щоб запіканка не злиплась.
  5. Викладіть отриману масу у форму й розрівняйте поверхню. Зверху прикрасьте часточками мандаринів, викладаючи їх у вигляді візерунка.
  6. Випікайте в духовці, розігрітій до 180°C, протягом 25–30 хвилин, поки запіканка не стане золотистою.
  7. Залиште готову запіканку охолонути перед подачею, щоб вона набула щільності й легко нарізалася на порції.

Також можна подати королівський пиріг на святковий стіл.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин