Що таке бенто-торт: топ простих рецептів
Розповідаємо все про бенто-торти та як легко і смачно його приготувати

У чому відмінність бенто-торту від звичайного: топ рецептів / Фото: Freepik
Батьківщина тортів бенто - Південна Корея. Там розпочався активний розвиток напряму приготування таких міні-тортиків, які чудово підійдуть для будь-якого приводу, їх легко подарувати, куди завгодно взяти з собою. Саме слово «бенто» - японське, перекладається як «зручний» і означає порційну їжу в коробочках. Згодом азіатський десерт став неймовірно популярним у всьому світі. Сьогодні ми розповімо, якого розміру має бути цей модний десерт, як його приготувати в домашніх умовах і як правильно упакувати.
Що таке бенто-торт
Бенто-торт - не просто десерт. Це справжній витвір мистецтва. Не буває двох однакових тортів бенто. Зазвичай вони відрізняються індивідуальним дизайном, на них можна помістити короткий напис, привітання, новину. За допомогою такого тортика можна проявити креативність, він ідеально підходить для невеликого або суто особистого свята. Його розмір передбачає, що торт з'їсть не більше двох осіб, часто компактний тортик призначається і зовсім для одного - наприклад, іменинника. Або ж якщо ви захотіли порадувати близьку людину без істотного на те приводу.
Фактично бенто - це міні-копія звичайнісінького торта з коржами. Вага стандартного бенто-торту коливається від 300 до 450 грамів, діаметр, як правило, лише 7 - 10 сантиметрів. Теоретично для виготовлення бенто можна використовувати всі варіанти коржів, просочень і начинок. Найбільш популярні ванільний або шоколадний бісквіт, а також червоний оксамит. Також бенто може бути фруктовим або ягідним.
Рецепт шоколадного бенто-торту

Інгредієнти для шоколадного бісквіта:
- 50 грамів просіяного борошна;
- 3 яйця;
- 4 столові ложки цукру;
- 20 мілілітрів рослинної олії;
- 1 чайна ложка розпушувача для тіста;
- 6 чайних ложок какао-порошку;
- 30 грамів будь-яких подрібнених горіхів.
Для просочення бісквіта:
- 70 мілілітрів молока;
- 1 столова ложка цукру;
- 1 столова ложка какао;
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту.
Для шоколадного крему:
- 140 грамів сирного сиру;
- 180 грамів - 200 грамів (одна плитка) молочного шоколаду;
- 200 мілілітрів жирних вершків 33%;
- 2 столові ложки какао-порошку;
- 20 грамів цукрової пудри.
Спочатку готуємо бісквіт. Для цього змішуємо білки яєць із половиною цукру до стійких піків. Друга половина цукру окремо змішується з жовтками до посвітління. Потім збиті білки з'єднуються в однорідну масу зі збитими жовтками.
Додайте в суміш горіхи. Поступово введіть у неї добре просіяне борошно, какао-порошок і розпушувач. Постійно помішуючи, введіть олію і ще раз ретельно збийте до однорідної маси.
Випікайте на застеленому пергаментом деку протягом 15 - 20 хвилин за температури не більше 170 градусів. Після приготування не виймайте бісквіт одразу, залиште його ще хвилин на 10 у духовці, що остигає. Виріжте з остиглого коржа 4 круглих коржі діаметром близько 10 см.
Щоб бенто вийшов соковитим, просочіть бісквіт спеціальним просоченням. Для цього змішайте молоко, цукор, какао-порошок і ванільний екстракт у невеликій каструлі та прогрійте до розчинення цукру.
Для крему розтопіть шоколад на водяній бані, змішайте з сирним сиром і вершками. Постійно помішуючи, додайте цукрову пудру і какао.
Зберіть бенто-торт так: виріжте чотири однакових круглих коржі, просочіть приготованим застиглим просоченням, перемастіть кожен корж кремом, перемастіть також бокові та верхню частини тортика, вирівняйте, приберіть щонайменше на 4 години в холодильник для стабілізації.
- Читайте також: Рецепт Яворівського пирога
Рецепт вишневого бенто-торту з матчей

Інгредієнти для бісквіта:
- 3 яйця;
- 4 столові ложки цукру;
- дрібка солі;
- 80 грамів пшеничного борошна;
- 1 столова ложка з гіркою како-порошку;
- 1 чайна ложка розпушувача.
Для начинки до бісквіта:
- 100 грамів свіжої або свіжомороженої вишні;
- 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю;
- 1 столова ложка води.
Для крему:
- 100 мілілітрів жирних 33% вершків;
- 100 грамів сирного сиру;
- 2 столові ложки цукрової пудри;
- 1 столова ложка порошку матча.
Борошно та інші сухі інгредієнти ретельно просійте через дрібне сито, додайте розпушувач. Цукор із сіллю додаємо до яєць і довго збиваємо до однорідної консистенції. Поступово вводимо у збиті яйця змішані сухі інгредієнти. Запікається бісквітний корж на застеленому пергаментом деку не менш як 20 хвилин за температури не більше 180 градусів.
Для приготування начинки вишня злегка віджимається від зайвої рідини, змішується з цукром і крохмалем. Потім суміш слід прогріти на повільному вогні до загустіння. Вишню можна залишити цілою, а можна збити масу блендером до однорідної консистенції.
Для крему вершки збиваються з цукровою пудрою, туди ж додається матча. Усю масу ретельно перемішують до однорідного стану.
Збирається торт так: коржі перемазують кремом, з крему формують невеликі бортики, всередину торта поміщають начинку. Тортик обмазується кремом і зверху, і з боків. Для стабілізації перед поміщенням у коробку його краще потримати в холодильнику не менше 3 годин.
Рецепт бенто-торту "Червоний оксамит"

Інгредієнти для бісквіта:
- 230 грамів (приблизно 1,5 склянки) борошна;
- 2 яйця;
- 150 мілілітрів (трохи більше половини склянки) кефіру будь-якої жирності;
- 200 грамів (одна склянка) рослинної олії;
- 200 грамів (вісім столових ложок з гіркою) цукру;
- ½ чайної ложки харчової соди;
- ½ чайної ложки розпушувача тіста;
- 10 грамів (дві чайні ложки) какао-порошку;
- 1 чайна ложка червоного харчового барвника;
- невелика гілочка м'яти.
Для начинки:
- 200 грамів будь-яких некислих ягід;
- 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю;
- 70 грамів цукру.
Для крему:
- 100 мілілітрів жирних вершків 33%;
- 400 грамів сирного сиру;
- 100 грамів цукрової пудри.
Додайте в кефір соду, залиште на 5 хвилин для настання реакції. Просіяне через сито борошно, цукор, розпушувач, сіль і какао змішайте в окремій ємності. Ще в одній ємності збийте яйця з рослинною олією. З'єднавши збиті яйця з кефіром, додайте барвник і мішайте до однорідного кольору. Тільки після цього додайте сухі інгредієнти і ретельно перемішайте, щоб уся маса забарвилася в червоний колір. Запікайте корж на застеленому пергаментом деку протягом 30-35 хвилин за температури 170 градусів.
Для начинки перетріть ягоди з цукром, і коли вони пустять сік, проваріть трохи на повільному вогні. У вас вийде своєрідний конфітюр. Додайте в нього попередньо розведений у воді кукурудзяний крохмаль, залиште до повного охолодження.
Для крему збийте вершки, цукрову пудру і сирний сир до однорідної консистенції.
Формуйте торт, роблячи з крему бортики, щоб можна було укласти в центр торта начинку з ягідного конфітюру. Верхній корж і боки торта обмажте кремом, вирівняйте. Посипте десерт червоною крихтою і прикрасьте свіжими ягодами з гілочкою м'яти.
- Читайте також: Рецепт різдвяного пирога від Ектора Хіменеса-Браво
Як правильно упакувати бенто-торт

Бенто-торт традиційно упаковується в екологічний ланч-бокс, виготовлений із цукрової тростини. Крафтовий папір, який використовується як підкладка, додає виробу вишуканості та підкреслює екологічність.
Цей бокс дуже зручно брати з собою куди завгодно. Зазвичай до торта в комплекті йде ложка або виделка, а також свічка, якщо торт готувався до Дня народження.
Обов'язково спробуйте приготувати справжній бенто-торт за одним із класичних рецептів, і ви закохаєтесь у ці ласощі назавжди.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!