ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Незвичайний салат "Цезар" без курки: замінюємо традиційний інгредієнт анчоусами

Рецепти 14:00 - 14 грудня 2024

Ідеальний варіант для тих, хто любить легкі та вишукані страви на святковий стіл

Салат "Цезар" на Новий рік / Фото: natashaskitchen.com

Салат "Цезар" на Новий рік / Фото: natashaskitchen.com

У центрі цього рецепта – хрустке листя салату романо, апетитні грінки, тертий пармезан і пікантна заправка.

За оригінальною рецептурою "Цезар" доповнюють анчоусами, які надають соусу яскравого та насиченого смаку.

Але сьогодні багато хто надає перевагу звичнішому варіанту з куркою.

Особливістю цього салату є його вишуканий мінімалізм. Кожен інгредієнт відіграє важливу роль, а разом вони створюють дивовижний симфонічний смак.

Грінки, обсмажені в ароматному часниковому маслі, додають текстурі страви хрусткої нотки, а пармезан забезпечує ніжний вершковий відтінок.

Заправка на основі жовтків, лимонного соку, анчоусів і вустерширського соусу робить "Цезар" неповторним і освіжаючим.

Інгредієнти

  • Оливкова олія – 100 мл
  • Часник – 2 зубчики (подрібнених)
  • Білий хліб або батон – 200 г
  • Тертий пармезан – 100 г
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Анчоуси – 4-6 шт.
  • Вустерширський соус – 1 ч. л.
  • Ріпакова олія – 80 мл
  • Салат романо – 2 головки (внутрішнє листя)
  • Сіль, чорний перець – на смак

Кроки приготування

  1. Для приготування ідеального "Цезаря" розігрійте духовку до 190°C. Змішайте 3 столові ложки оливкової олії з подрібненим часником, збийте 30 секунд і процідіть, щоб прибрати часник.
  2. Наріжте білий хліб кубиками, додайте ароматизовану олію та перемішайте. Посипте 2 столовими ложками тертого пармезану, приправте сіллю та перцем і викладіть на деко. Запікайте 15 хвилин до золотистого кольору.
  3. Поки грінки охолоджуються, приготуйте заправку. З’єднайте яєчний жовток, лимонний сік, подрібнені анчоуси, вустерширський соус і часник, пропущений через прес.
  4. Збивайте блендером, поступово додаючи рапсову олію, а потім 60 мл оливкової олії. Приправте сіллю та перцем.
  5. Листя салату романо порвіть руками на великі шматки та викладіть у салатник.
  6. Додайте заправку, посипте пармезаном та перемішайте. Викладіть зверху хрусткі грінки та прикрасьте додатковою порцією пармезану.

Також вас може зацікавити салат на Новий рік із горбушею та вершковим сиром.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин