ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Яблука по-київськи: ніжний десерт із минулого

Рецепти 12:00 - 15 грудня 2024

Солодка класика, що підкорює серця вже не одне покоління!

Яблука по-київськи / Фото: instagram.com

Яблука по-київськи / Фото: instagram.com

Яблука по-київськи – це десерт, який ніби зійшов зі сторінок старої кулінарної книги й наповнив оселю ароматами дитинства.

Простий рецепт, що дарує справжню насолоду: ніжні, бланшовані яблука, запечені з ароматним варенням і вкриті повітряним сметанно-яєчним соусом.

Соус тут – справжня магія: жовтки перетворюються на солодкий крем, а білки зі сметаною додають ніжності.

Легке посипання цукровою пудрою або корицею завершує цю гастрономічну симфонію.

Інгредієнти

  • Яблука – 5 шт.
  • Варення – 5 ч. л.
  • Сметана – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 50 г
  • Борошно – 30 г
  • Лимонна кислота – дрібка
  • Цукрова пудра – для декору

Покроковий рецепт

  1. Яблука очистіть від шкірки та видаліть серцевину. У каструлю з гарячою водою додайте дрібку лимонної кислоти. Опустіть яблука у воду та бланшуйте до напівготовності (приблизно 5-7 хвилин).
  2. Дістаньте яблука та дайте їм трохи охолонути. Викладіть їх у форму для запікання. У кожне яблуко покладіть по чайній ложці улюбленого варення (найкраще підійде яблучне або сливове).
  3. Відокремте жовтки від білків. Жовтки розітріть із цукром до світлої кремової консистенції. Окремо збийте білки зі сметаною до пишності. З’єднайте обидві маси та додайте просіяне борошно, перемішайте до однорідності.
  4. Залийте яблука приготованим соусом. Поставте форму в духовку, розігріту до 160 °С, і запікайте 20-25 хвилин, доки соус не загусне й не підрум’яниться.
  5. Дістаньте десерт, дайте йому трохи охолонути та посипте цукровою пудрою або корицею. Подавайте теплими або охолодженими – смак завжди буде неперевершеним!

Раніше ми розповідали, як приготувати яблучне печиво із солоною карамеллю.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин