Яблука по-київськи: ніжний десерт із минулого
Солодка класика, що підкорює серця вже не одне покоління!

Яблука по-київськи / Фото: instagram.com
Яблука по-київськи – це десерт, який ніби зійшов зі сторінок старої кулінарної книги й наповнив оселю ароматами дитинства.
Простий рецепт, що дарує справжню насолоду: ніжні, бланшовані яблука, запечені з ароматним варенням і вкриті повітряним сметанно-яєчним соусом.
Соус тут – справжня магія: жовтки перетворюються на солодкий крем, а білки зі сметаною додають ніжності.
Легке посипання цукровою пудрою або корицею завершує цю гастрономічну симфонію.
Інгредієнти
- Яблука – 5 шт.
- Варення – 5 ч. л.
- Сметана – 100 г
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 50 г
- Борошно – 30 г
- Лимонна кислота – дрібка
- Цукрова пудра – для декору
Покроковий рецепт
- Яблука очистіть від шкірки та видаліть серцевину. У каструлю з гарячою водою додайте дрібку лимонної кислоти. Опустіть яблука у воду та бланшуйте до напівготовності (приблизно 5-7 хвилин).
- Дістаньте яблука та дайте їм трохи охолонути. Викладіть їх у форму для запікання. У кожне яблуко покладіть по чайній ложці улюбленого варення (найкраще підійде яблучне або сливове).
- Відокремте жовтки від білків. Жовтки розітріть із цукром до світлої кремової консистенції. Окремо збийте білки зі сметаною до пишності. З’єднайте обидві маси та додайте просіяне борошно, перемішайте до однорідності.
- Залийте яблука приготованим соусом. Поставте форму в духовку, розігріту до 160 °С, і запікайте 20-25 хвилин, доки соус не загусне й не підрум’яниться.
- Дістаньте десерт, дайте йому трохи охолонути та посипте цукровою пудрою або корицею. Подавайте теплими або охолодженими – смак завжди буде неперевершеним!
Раніше ми розповідали, як приготувати яблучне печиво із солоною карамеллю.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні