ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

"Картопляні поросята" зі свининою: кульки з м’ясним сюрпризом

Рецепти 10:00 - 22 грудня 2024

Естонські "картопляні поросята" – це ситні кульки з ніжного картопляного пюре з ароматною свининою всередині

"Картопляні поросята" зі свининою / Фото: instagram.com

"Картопляні поросята" зі свининою / Фото: instagram.com

Хочете здивувати рідних новою стравою? "Картопляні поросята" зі свининою по-естонськи – це щось середнє між крокетами та пиріжками.

Соковите м’ясо, обгорнуте пухким картопляним пюре, просто тане в роті!

Це поєднання простих інгредієнтів і великої любові до ситних страв.

Обсмажена свинина в обіймах картоплі, ніжний аромат і рум’яна скоринка – неймовірно смачно та просто!

Інгредієнти

  • Пісна свинина – 500 г
  • Картопляне пюре – 1,2-1,5 кг
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Тепле молоко – 50 мл
  • Борошно – 2-3 ст. л. + для обвалювання
  • Сіль – на смак

Покроковий рецепт

  1. Свинину наріжте шматочками розміром із сірникову коробку. Обсмажте їх на сухій сковороді до напівготовності з обох боків – м’ясо повинне стати апетитно-золотавим.
  2. Зваріть картоплю до м’якості та зробіть пюре. Додайте до нього сметану, одне яйце, борошно та тепле молоко. Добре перемішайте, щоб вийшло м’яке та еластичне тісто. Воно повинне тримати форму для ліплення.
  3. Візьміть трохи картопляного пюре, розплющіть на долоні та покладіть у центр шматочок обсмаженої свинини. Загорніть м’ясо у пюре, сформуйте пиріжок, слідкуючи, щоб не було дірочок.
  4. Обваляйте кожен пиріжок у борошні, потім у злегка збитому яйці. Викладіть "поросят" на деко, застелене пергаментом.
  5. Розігрійте духовку до 180 °C. Запікайте картопляні пиріжки 15-20 хвилин до золотавого кольору.
  6. Готові "картопляні поросята" подавайте гарячими зі сметаною або улюбленим соусом. Смачного!

Також вам сподобається салат з копченою куркою та буряком.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин