Булочки з батату з корицею: кращі за стандартні сінабони
Не соромтеся прикрашати булочки підсмаженими горіхами, гарбузовим насінням, посипкою або навіть дрібною сіллю

Булочки з батату з корицею / Фото: plantyou.com
Несподівано, але саме батат перетворює звичайний рецепт булочок на унікальний десерт із корицею.
Гарний теплий відтінок готових виробів — саме його заслуга. У цьому варіанті випічки ми будемо використовувати солодку картоплю і кленовий сироп, тому від рафінованого цукру можна сміливо відмовитися.
Готувати такі булочки дуже легко, особливо коли хочеться побалувати коханих людей чимось особливим і смачним.
Інгредієнти
Тісто:
- Батат (солодка картопля) — 2 шт.
- Кленовий сироп — 2 ст. л.
- Пшеничне борошно — 2 склянки
- Розпушувач — 2 ч. л.
- Харчова сода — ¼ ч. л.
Для начинки:
- Коричневий цукор — ⅓ склянки
- Кориця — 3 ч. л.
- Оливкова олія Extra Virgin — 2 ст. л.
Покрокові інструкції
- Заздалегідь увімкніть розігріватися духовку до 200 градусів. Батат потрібно запікати в шкірці приблизно 60 хвилин, щоб м'якоть стала м'якою і ніжною.
- Дайте йому охолонути, після чого очистіть від шкірки.
- Розімніть батат із кленовим сиропом до однорідності.
- В окремому посуді змішайте борошно з содою і розпушувачем, після чого додайте цю суміш до картопляного пюре.
- Замісіть тісто, накрийте кухонним рушником і дайте йому відпочити 30-60 хвилин.
- Притрусіть стіл борошном і розкачайте тісто в прямокутник приблизно 25х38 см.
- Поверхню тіста змастіть оливковою олією, посипте корицею і тростинним цукром.
- Наріжте тісто на смужки приблизно 2,5 см завтовшки, скрутіть кожну в рулет.
- Випікайте 25-30 хвилин у змащеній олією формі.
Рекомендуємо подавати гарячими, бажано, одразу після духовки.
А на сніданок можна подати шоколадні оладки за 5 хвилин буквально з нічого.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!