ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Булочки з батату з корицею: кращі за стандартні сінабони

Рецепти 08:00 - 23 лютого 2025

Не соромтеся прикрашати булочки підсмаженими горіхами, гарбузовим насінням, посипкою або навіть дрібною сіллю

Булочки з батату з корицею / Фото: plantyou.com

Булочки з батату з корицею / Фото: plantyou.com

Несподівано, але саме батат перетворює звичайний рецепт булочок на унікальний десерт із корицею.

Гарний теплий відтінок готових виробів — саме його заслуга. У цьому варіанті випічки ми будемо використовувати солодку картоплю і кленовий сироп, тому від рафінованого цукру можна сміливо відмовитися.

Готувати такі булочки дуже легко, особливо коли хочеться побалувати коханих людей чимось особливим і смачним.

Інгредієнти

Тісто:

  • Батат (солодка картопля) — 2 шт.
  • Кленовий сироп — 2 ст. л.
  • Пшеничне борошно — 2 склянки
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Харчова сода — ¼ ч. л.

Для начинки:

  • Коричневий цукор — ⅓ склянки
  • Кориця — 3 ч. л.
  • Оливкова олія Extra Virgin — 2 ст. л.

Покрокові інструкції

  1. Заздалегідь увімкніть розігріватися духовку до 200 градусів. Батат потрібно запікати в шкірці приблизно 60 хвилин, щоб м'якоть стала м'якою і ніжною.
  2. Дайте йому охолонути, після чого очистіть від шкірки.
  3. Розімніть батат із кленовим сиропом до однорідності.
  4. В окремому посуді змішайте борошно з содою і розпушувачем, після чого додайте цю суміш до картопляного пюре.
  5. Замісіть тісто, накрийте кухонним рушником і дайте йому відпочити 30-60 хвилин.
  6. Притрусіть стіл борошном і розкачайте тісто в прямокутник приблизно 25х38 см.
  7. Поверхню тіста змастіть оливковою олією, посипте корицею і тростинним цукром.
  8. Наріжте тісто на смужки приблизно 2,5 см завтовшки, скрутіть кожну в рулет.
  9. Випікайте 25-30 хвилин у змащеній олією формі.

Рекомендуємо подавати гарячими, бажано, одразу після духовки.

А на сніданок можна подати шоколадні оладки за 5 хвилин буквально з нічого.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин