ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Хрусткий салат із рисом, капустою та петрушкою: корисний усім

Рецепти 06:00 - 01 березня 2025

Такий салат не вимагає маси зусиль або дорогих інгредієнтів, тому його сміливо можна подавати щотижня

Хрусткий салат із рисом / plantyou.com

Хрусткий салат із рисом / plantyou.com

Приготувати салат не складно, а ось з'єднати правильно потрібні інгредієнти, щоб було смачно і красиво — це вже ціла наука.

Сьогодні ми поділимося унікальним рецептом хрусткого салату, який поєднує поживність рису зі свіжою капустою двох видів і нарізаної кільцями цибулі.

Список необхідних продуктів може спочатку налякати, але повірте, вони всі гарантоване є на вашій кухні, а якщо чогось і немає, то не біда — просто замініть на альтернативу.

Інгредієнти

Для рису:

  • Варений рис (охолоджений) — 1 склянка
  • Соєвий соус — 2 ст. л.
  • Чилі-олія — ½ ст. л.
  • Яблучний оцет — 1 ч. л.
  • Паприка — ½ ч. л.
  • Часниковий порошок — ½ ч. л.
  • Харчові дріжджі — 1 ч. л.
  • Свіжа петрушка (дрібно нарізана) — 1 ч. л.
  • Кленовий сироп — 1 ч. л.

Основа для салату:

  • Брюссельська капуста (дрібно нарізана) — 340 г
  • Капуста кейл (нарізана) — 2 склянки
  • Цибуля (маленька, нарізана кільцями) — 1 шт.
  • Оливкова олія — на смак
  • Сіль, перець — на смак

Заправка:

  • Тахіні (рідкий) — ¼ склянки
  • Яблучний оцет — 2 ст. л.
  • Діжонська гірчиця — 1 ст. л.
  • Свіжа петрушка (дрібно нарізана) — 1 ч. л.
  • Тепла вода — 2 ст. л. (за потреби для розведення)
  • Сіль, перець — на смак

Покрокові інструкції

  1. Заздалегідь розігрійте духовку до двохсот градусів, після чого викладіть уже зварений і охолоджений рис на деко.
  2. Потім додайте всі потрібні спеції, перемішайте і встановіть деко на верхню полицю. Випікайте 40 хвилин, але періодично помішуйте. Якщо хочете отримати більш хрусткий рис, тоді активуйте наприкінці режим гриля за наявності.
  3. Поки рис готується, на інше деко викладіть брюссельську капусту, кейл, цибулю. Збризніть оливковою олією, приправте сіллю та перцем. Випікайте 20 хвилин на нижній полиці духової шафи.
  4. Для заправки потрібно змішати всі зазначені вище компоненти. Додайте кілька столових ложок теплої води, щоб консистенція була саме такою, як потрібно вам. Збийте до отримання однорідної маси.
  5. Запечені овочі перекладіть у велику салатницю, зверху полийте заправкою і перемішайте. Посипте готовим рисом.

Рекомендуємо подавати ще тепленьким, щоб повноцінно насолодитися смаковими якостями салату й отримати максимум корисних речовин.

Деякі рецепти салатів, як цей, вирізняються простотою і вмістом безлічі вітамінів. Однак ми знаємо ще масу інших варіацій, які теж заслуговують на вашу увагу.

Одним із таких є салат із м'ясом і кунжутом.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин