Хрусткий салат із рисом, капустою та петрушкою: корисний усім
Такий салат не вимагає маси зусиль або дорогих інгредієнтів, тому його сміливо можна подавати щотижня

Хрусткий салат із рисом / plantyou.com
Приготувати салат не складно, а ось з'єднати правильно потрібні інгредієнти, щоб було смачно і красиво — це вже ціла наука.
Сьогодні ми поділимося унікальним рецептом хрусткого салату, який поєднує поживність рису зі свіжою капустою двох видів і нарізаної кільцями цибулі.
Список необхідних продуктів може спочатку налякати, але повірте, вони всі гарантоване є на вашій кухні, а якщо чогось і немає, то не біда — просто замініть на альтернативу.
Інгредієнти
Для рису:
- Варений рис (охолоджений) — 1 склянка
- Соєвий соус — 2 ст. л.
- Чилі-олія — ½ ст. л.
- Яблучний оцет — 1 ч. л.
- Паприка — ½ ч. л.
- Часниковий порошок — ½ ч. л.
- Харчові дріжджі — 1 ч. л.
- Свіжа петрушка (дрібно нарізана) — 1 ч. л.
- Кленовий сироп — 1 ч. л.
Основа для салату:
- Брюссельська капуста (дрібно нарізана) — 340 г
- Капуста кейл (нарізана) — 2 склянки
- Цибуля (маленька, нарізана кільцями) — 1 шт.
- Оливкова олія — на смак
- Сіль, перець — на смак
Заправка:
- Тахіні (рідкий) — ¼ склянки
- Яблучний оцет — 2 ст. л.
- Діжонська гірчиця — 1 ст. л.
- Свіжа петрушка (дрібно нарізана) — 1 ч. л.
- Тепла вода — 2 ст. л. (за потреби для розведення)
- Сіль, перець — на смак
Покрокові інструкції
- Заздалегідь розігрійте духовку до двохсот градусів, після чого викладіть уже зварений і охолоджений рис на деко.
- Потім додайте всі потрібні спеції, перемішайте і встановіть деко на верхню полицю. Випікайте 40 хвилин, але періодично помішуйте. Якщо хочете отримати більш хрусткий рис, тоді активуйте наприкінці режим гриля за наявності.
- Поки рис готується, на інше деко викладіть брюссельську капусту, кейл, цибулю. Збризніть оливковою олією, приправте сіллю та перцем. Випікайте 20 хвилин на нижній полиці духової шафи.
- Для заправки потрібно змішати всі зазначені вище компоненти. Додайте кілька столових ложок теплої води, щоб консистенція була саме такою, як потрібно вам. Збийте до отримання однорідної маси.
- Запечені овочі перекладіть у велику салатницю, зверху полийте заправкою і перемішайте. Посипте готовим рисом.
Рекомендуємо подавати ще тепленьким, щоб повноцінно насолодитися смаковими якостями салату й отримати максимум корисних речовин.
Деякі рецепти салатів, як цей, вирізняються простотою і вмістом безлічі вітамінів. Однак ми знаємо ще масу інших варіацій, які теж заслуговують на вашу увагу.
Одним із таких є салат із м'ясом і кунжутом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!