Забудьте про стрипси з KFC: ця капуста в паніровці ще смачніша
Якщо вам уже набридли звичайні страви з ресторанів швидкого харчування, але потішити себе смачненьким хочеться, тоді ви зобов'язані спробувати цю капусту

Капуста в паніровці / Фото: plantyou.com
Цвітна капуста — один із тих продуктів, які українці чомусь ігнорують, а даремно, адже вона є унікальним джерелом вітаміну C.
Усього в сотні грамів міститься добова порція аскорбінової кислоти.
Є в ній і вітаміни групи B, а також вітамін K, який бере участь у процесі згортання крові та забезпечує щільність кісток. І хоча приємним смаком вона похвалитися не може, є низка способів перетворити її на щось вражаюче.
Сьогодні готуватимемо щось на кшталт стріпсів із KFC, але корисніше і навіть смачніше.
Інгредієнти
Основний продукт:
- Цвітна капуста (середня головка, розібрана на суцвіття) — 1 шт.
Для кляру:
- Рослинне молоко (несолодке) — 1 склянка
- Яблучний оцет або лимонний сік — 1 ст. л.
- Пшеничне борошно — 1 склянка
- Часниковий порошок — 1 ч. л.
- Цибулевий порошок — 1 ч. л.
- Копчена паприка — 1 ч. л.
- Сіль — ½ ч. л.
- Чорний мелений перець — ½ ч. л.
Для панірування:
- Панірувальні сухарі — 1 склянка.
Для соусу:
- Майонез — ½ склянки
- Солодкий чилі соус — 3 ст. л.
- Соус шрірача — 2 ст. л. (регулюйте на смак)
- Кленовий сироп або агава — 1 ч. л.
- Часниковий порошок — ½ ч. л.
Покрокові інструкції
- Розігрійте духову шафу до 200 градусів. Накрийте деко пергаментом.
- У великому посуді змішайте рослинне молоко з яблучним оцтом і дайте суміші постояти кілька хвилин, після чого додайте борошно і спеції. Перемішайте, щоб домогтися однорідності.
- В іншій мисці підготуйте планувальні сухарі. Кожне суцвіття капусти опускайте в приготовану до цього рідку суміш, обвалюйте в паніруванні та викладайте на деко. Шматочки не повинні стикатися.
- Випікайте від 25 до 30 хвилин, поки вони не стануть хрусткими та не набудуть золотистого відтінку.
- Для соусу потрібно всього лише змішати всі компоненти. Дістаньте капусту з духовки, дайте їй охолонути кілька хвилин, а потім полийте соусом. Подавати краще із зеленою цибулею та кунжутом.
До речі, ідеальним рішенням буде приготувати до такої капусти ще й салат із м'ясом і кунжутом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!