ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Забудьте про стрипси з KFC: ця капуста в паніровці ще смачніша

Рецепти 12:00 - 01 березня 2025

Якщо вам уже набридли звичайні страви з ресторанів швидкого харчування, але потішити себе смачненьким хочеться, тоді ви зобов'язані спробувати цю капусту

Капуста в паніровці / Фото: plantyou.com

Капуста в паніровці / Фото: plantyou.com

Цвітна капуста — один із тих продуктів, які українці чомусь ігнорують, а даремно, адже вона є унікальним джерелом вітаміну C.

Усього в сотні грамів міститься добова порція аскорбінової кислоти.

Є в ній і вітаміни групи B, а також вітамін K, який бере участь у процесі згортання крові та забезпечує щільність кісток. І хоча приємним смаком вона похвалитися не може, є низка способів перетворити її на щось вражаюче.

Сьогодні готуватимемо щось на кшталт стріпсів із KFC, але корисніше і навіть смачніше.

Інгредієнти

Основний продукт:

  • Цвітна капуста (середня головка, розібрана на суцвіття) — 1 шт.

Для кляру:

  • Рослинне молоко (несолодке) — 1 склянка
  • Яблучний оцет або лимонний сік — 1 ст. л.
  • Пшеничне борошно — 1 склянка
  • Часниковий порошок — 1 ч. л.
  • Цибулевий порошок — 1 ч. л.
  • Копчена паприка — 1 ч. л.
  • Сіль — ½ ч. л.
  • Чорний мелений перець — ½ ч. л.

Для панірування:

  • Панірувальні сухарі — 1 склянка.

Для соусу:

  • Майонез — ½ склянки
  • Солодкий чилі соус — 3 ст. л.
  • Соус шрірача — 2 ст. л. (регулюйте на смак)
  • Кленовий сироп або агава — 1 ч. л.
  • Часниковий порошок — ½ ч. л.

Покрокові інструкції

  1. Розігрійте духову шафу до 200 градусів. Накрийте деко пергаментом.
  2. У великому посуді змішайте рослинне молоко з яблучним оцтом і дайте суміші постояти кілька хвилин, після чого додайте борошно і спеції. Перемішайте, щоб домогтися однорідності.
  3. В іншій мисці підготуйте планувальні сухарі. Кожне суцвіття капусти опускайте в приготовану до цього рідку суміш, обвалюйте в паніруванні та викладайте на деко. Шматочки не повинні стикатися.
  4. Випікайте від 25 до 30 хвилин, поки вони не стануть хрусткими та не набудуть золотистого відтінку.
  5. Для соусу потрібно всього лише змішати всі компоненти. Дістаньте капусту з духовки, дайте їй охолонути кілька хвилин, а потім полийте соусом. Подавати краще із зеленою цибулею та кунжутом.

До речі, ідеальним рішенням буде приготувати до такої капусти ще й салат із м'ясом і кунжутом.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин