Запечена паста орзо з овочами: рецепт здорової страви для всієї родини
Рецепт дає змогу уникнути нерозумного використання продуктів і уникнути зайвих відходів, адже інгредієнти можна додавати на свій розсуд

Запечена паста орзо з овочами / Фото: plantyou.com
Паста борзо візуально нагадує велике гарбузове насіння або рисові зернятка.
З назви можна здогадатися, що винайшли її італійці. Вживати її можна не тільки як самостійну страву, а і як поживну добавку в супах або салатах.
Для цього рецепта ми візьмемо за основу пасту, а ще додамо помідори, шпинат, нут та інші овочі для смаку.
До речі, кількість інгредієнтів ви можете варіювати на свій розсуд.
Ба більше, рецепт дозволяє додавання якихось інших компонентів — усе залежить від вашої фантазії, тому не бійтеся експериментувати.
Інгредієнти
- Червона цибуля — 1 шт., нарізана
- Дрібно нарізані овочі (цукіні, броколі, болгарський перець, баклажан, цвітна капуста або суміш) — 300 г
- Консервовані нут або біла квасоля - 400 г
- Помідори чері — ½ склянки
- В'ялені томати — ¼ склянки
- Часник — 2 зубчики, подрібнені
- Сіль — 1 ч. л.
- Томатна паста — 2 ст. л.
- Кокосове молоко — ½ склянки
- Орзо (дрібна паста) — 450 г
- Молодий шпинат — 2 склянки, подрібнений
Покрокові інструкції
- У форму для запікання розміром 23х13 см викладіть нарізані овочі, цибулю, нут або квасолю, помідори, в'ялені томати, часник, томатну пасту. Посоліть і перемішайте, а потім 25 хвилин запікайте в духовці за 200°C.
- Додайте до овочів орзо і кокосове молоко, перемішайте і накрийте фольгою. Готуйте в духовці ще 15-25 хвилин.
- Дістаньте з духової шафи, рясно посипте подрібненим шпинатом і подавайте ще гарячим із сиром.
А якщо однією пастою ваші рідні не наїдяться, тоді приготуйте для них дуже смачний салат із м'ясом і кунжутом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!