Бандуряники: старовинний рецепт забутої української страви
Страва готується з простих інгредієнтів і виходить дуже смачною

Фото: Рixabay/ Автор - Juan Carlos Rodríguez Clavijo
Бандуряники - це страва з довгою історією і відмінним смаком. Розповідаємо, як приготувати старовинну страву української кухні.
Головним інгредієнтом цієї страви є картопля. Раніше бандуряники запікали у печі, а зараз їх готують в духовці.
Інгредієнти:
- Картопля - 800 г;
- Цибуля - 2;
- Часник - 2-3;
- Сметана - 1 ст. л;
- Борошно - 3 ст. л;
- Яйце - 1 шт;
- Рослинна олія для смаження;
- Печериці - 220 г;
- Сметана - 190 мл;
- Вершкове масло - 2 ст. л;
- Вода - 150 мл;
- Сіль, чорний перець - за смаком;
- Сир твердий - за бажанням.
Картоплю, цибулю та часник натріть на дрібній тертці. Додайте 1 яйце, 1 ст. ложку сметани і 2 ст. ложки борошна. На розігрітій сковороду обсмажте суміш - ложкою викладайте картопля на розігріту олію, у вас мають вийти деруни.
Далі приготуйте соус: на розтопленому вершковому маслі обсмажте цибулю, додайте шампіньйони, сіль та перець за смаком. Потім додайте борошно і швидко перемішайте соус. Додайте воду зі сметаною і проваріть соус п'ять хвилин.
У горщики для запікання або форму налийте на дно трохи соусу, а зверху покладіть бандуряник. Повторюйте шари, доки не заповните горщик. На верхні бандуряник налийте трохи соусу і за бажанням присипте сиром. Запікайте 15 хвилин при температурі 190°С.
Раніше ми розповідали, як приготувати старовинну козацьку страву.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!