Книш: рецепт стародавньої української випічки
З цією стравою було прийнято відвідувати родичів і близьких людей

Фото: Рexels/ Автор - Skitterphoto
Книш - це житній, рідше пшеничний хліб з борошна тонкого помелу. Ця страва була альтернативою хліба, а на свята книші випікали з начинкою і вони були головним частуванням. Розповідаємо, як спекти книші за стародавнім рецептом.
Інгредієнти:
- Борошно - 2,5 склянки.
- Олія - 0,5 склянки.
- Яйце - 1 шт.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Оцет (9%) - 1 ч. л.
- Вода - 0,5 склянки.
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
Для начинки:
- Картопля - 4-5 штук.
- Цибуля - 1 шт.
- Олія - 3-4 ст. л.
Для тіста змішуємо борошно, солі і розпушувач. Збийте яйце і додайте до нього масло, оцет та воду. Отриману рідину поступово додавайте у борошно і замісіть тісто.
Для начинки очистіть і відваріть картоплю, цибулю обсмажте на олії. Потовчіть картоплю зі смаженою цибулею. Далі розкачати товстим шаром невеликі кружечки теста і покладіть всередину начинку. Необхідно зліпити круглі булочки і випікати їх 25 хвилин при 190°С. Перед випіканням можна змастити книш яйцем.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!