Розсипчастий плов з куркою: покроковий рецепт
Приготування цієї страви не займе багато часу

Покроковий рецепт плову з куркою/Фото: anny.cooking for Instagram
Традиційний плов готують з бараниною, а винахід варіанта з куркою, як це не дивно, приписують собі французи. Плов із куркою стане ідеальним варіантом обіду для всієї родини. Редакція Meta.ua підготувала вам покроковий рецепт цієї страви.
Інгредієнти:
- Довгозернистий рис – 350 г;
- Куряче філе – 2 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля – 1 шт;
- Часник - 3-4 часточки +1 головка (за бажанням);
- Лавровий лист – 2 шт;
- Вода – 600600 мілілітрів;
- Соняшникова олія – 50 мілілітрів:
- Сіль, перець, приправа до плову до смаку.
Приготування:
- Соломкою поріжте очищену моркву, куряче філе та цибулю на середні кубики.
- М'ясо необхідно посолити та поперчити. У велику сковороду налийте олію і посмажте на ній цибулю. Додайте філе та смажте ще 5 хвилин.
- До сковороди додайте моркву. Усі інгредієнти необхідно посмажити ще 5 хвилин.
- Усі компоненти необхідно залити водою та додати рис. Потім до інгредієнтів додайте приправу, сіль, очищений часник та окремо голівку часнику. Зверху покладіть два лаврові листочки і накрийте кришкою.
- Плов необхідно довести до кипіння, після чого потрібно зменшити вогонь і залишити на плиті ще на 17 хвилин.
- Після того як мине відведений час, необхідно відставити страву з гарячої поверхні та залишити на 3 хвилини під кришкою настоюватися.
Плов із куркою готовий! Смачного!
Раніше ми поділилися рецептом печива з морквою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні