Рецепт суші: як приготувати традиційну японську страву
Приготування страви не займе багато часу

Як приготувати суші в домашніх умовах / Фото: Pexels
Суші – це традиційна японська страва, яка стала популярною у багатьох країнах. Воно подається в багатьох ресторанах, проте суші з легкістю можна приготувати на кухні.
Інгредієнти:
- Рис для суші – 500 г;
- Авокадо – 3 прим;
- Огірок – 3 шт;
- Слабосолона риба – 2 упаковки;
- Цукор – 1 ст.
- Соєвий соус;
- Сир Філадельфія;
- Пресовані водорості норі;
- Імбир;
- Кунжут (за бажанням).
Приготування:
- У каструлі закип'ятіть 750 мл води, додайте 500 г промитого рису і ретельно перемішайте. Рис необхідно варити до повного приготування.
- Після приготування, приберіть каструлю з плити і додайте оцет для суші і перемішайте. Накрийте кришкою і дайте постояти 15-20 хвилин.
- Оберніть бамбуковий килимок харчовою плівкою, так він вам прослужить довго і не зіпсується.
- На килимок покладіть половину листя норі. Викладіть рис так, щоб з одного краю він виступав на 1 см, а з іншого не сягав 1 см.
- Переверніть норі рисом донизу. Викладіть смужку сиру, огірка та авокадо.
- Акуратно загортаємо рол і прокочуємо його.
- На рол викладаємо шматочки риби і знову прокочуємо його в килимку.
- Гострим ножем, змоченим у воді, нарізаємо рол на 8 шматочків.
- Прикрашаємо за бажанням кунжутом та васабі.
Раніше ми поділилися рецептом курячих грудок з помідорами та сиром у духовці.
Джерело:
Meta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні