ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Баклажани під пармезаном: страва стане коронною навіть у новачків

Рецепти 19:48 - 28 березня 2025

Тертий сир розправиться і створить хрустку, апетитну "подушечку", під якою ховатиметься смачна начинка

Фото: olivemagazine.com

Фото: olivemagazine.com

Щоб приготувати баклажани в духовці, багато кулінарного таланту не треба.

Впораються з подібним завданням навіть новачки, які жодного разу в житті не вмикали таку техніку.

Рецепт вважається неймовірно легким, а пропорції розраховані таким чином, щоб нагодувати ситною і корисною їжею 4 людини.

Чудово для компанії друзів, які несподівано нагрянули в гості.

Інгредієнти

  • Баклажан - 2 шт
  • Олія оливкова - 2 ст.л
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 3 зубчики
  • Помідори - 400 г
  • Моцарела - 250 г
  • Базилік - великий пучок
  • Пармезан - 75 г

Рецепт

  1. Наріжте баклажан скибочками. Намагайтеся різати так, щоб їхня товщина не перевищувала 5 мм. Деко застеліть пергаментом, зверху викладіть скибочки баклажана, збризніть олією.
  2. Запікайте за 200 градусів 30 хвилин. Через 15 хвилин після початку їх слід перевернути.
  3. У великій сковорідці на олії обсмажте дрібно нарізану цибулю з пропущеним через прес часником, після чого викладіть до них помідори, притрусіть усе приправами й тушкуйте 20 хвилин на повільному вогні.
  4. Далі знадобитися форма для випічки приблизно 20 х 30 см. Викладайте шар за шаром баклажани, соус, частину моцарели на око, базилік, пармезан. Повторюйте так до кінця.
  5. Верхівку потрібно додатково посипати пармезаном, щоб домогтися хрусткої текстури. Відправте в духовку на 30 хвилин.

А подавати рекомендуємо з легким весняним салатом із тунцем, спаржею та квасолею за 10 хвилин.

Джерело: olivemagazine.com

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин