Баклажани під пармезаном: страва стане коронною навіть у новачків
Тертий сир розправиться і створить хрустку, апетитну "подушечку", під якою ховатиметься смачна начинка

Фото: olivemagazine.com
Щоб приготувати баклажани в духовці, багато кулінарного таланту не треба.
Впораються з подібним завданням навіть новачки, які жодного разу в житті не вмикали таку техніку.
Рецепт вважається неймовірно легким, а пропорції розраховані таким чином, щоб нагодувати ситною і корисною їжею 4 людини.
Чудово для компанії друзів, які несподівано нагрянули в гості.
Інгредієнти
- Баклажан - 2 шт
- Олія оливкова - 2 ст.л
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Часник - 3 зубчики
- Помідори - 400 г
- Моцарела - 250 г
- Базилік - великий пучок
- Пармезан - 75 г
Рецепт
- Наріжте баклажан скибочками. Намагайтеся різати так, щоб їхня товщина не перевищувала 5 мм. Деко застеліть пергаментом, зверху викладіть скибочки баклажана, збризніть олією.
- Запікайте за 200 градусів 30 хвилин. Через 15 хвилин після початку їх слід перевернути.
- У великій сковорідці на олії обсмажте дрібно нарізану цибулю з пропущеним через прес часником, після чого викладіть до них помідори, притрусіть усе приправами й тушкуйте 20 хвилин на повільному вогні.
- Далі знадобитися форма для випічки приблизно 20 х 30 см. Викладайте шар за шаром баклажани, соус, частину моцарели на око, базилік, пармезан. Повторюйте так до кінця.
- Верхівку потрібно додатково посипати пармезаном, щоб домогтися хрусткої текстури. Відправте в духовку на 30 хвилин.
А подавати рекомендуємо з легким весняним салатом із тунцем, спаржею та квасолею за 10 хвилин.
Джерело:
olivemagazine.com
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні