Відкрийте для себе новий смак: легкий рецепт стейку з цвітної капусти від шеф-кухаря
Ця страва буде до смаку навіть тим, хто не любить цвітну капусту

Легкий та корисний рецепт стейку з цвітної капусти від шеф-кухаря/фото: Alesia Kozik/Pexels
Цвітна капуста – продукт, який багатий поживними речовинами й надзвичайно корисний для організму, але його смак багатьом не подобається, тому цей овоч несправедливо непопулярний в Україні.
Ми поділимось рецептом, який не лише зробить стейк з цвітної капусти незабутньо смачним, але й збереже усі корисні властивості цього овочу.
Інгредієнти
- Головка цвітної капусти — 250−300 г
- Вершки 30% — 100 мл
- Буряковий фреш — 20 г
- Пармезан — 20 г
- Сік юдзу — 10 г
- Лист пак-чой — 1 лист
- Сухарі тонкацу — 20 г
- Броколі — 30 г
- Оливкова олія — 20 г
- Сіль, перець — за смаком
Спосіб приготування
- Очистіть капусту та варіть у киплячі воді 7 хвилині. Відваріть броколі 2 хвилини.
- Наріжте капусту на стейки товщиною 3-4 сантиметри та викладіть на деко.
- Полийте капусту оливковою олією та запікайте в духовці 12 хвилин при температурі 180 градусів.
- Для приготування соусу прокип'ятіть вершки. Додайте до них натертий пармезан, сік юдзу, буряковий фреш, та сіль з перцем і перемішайте.
- Викладіть на тарілку стейк, полийте соусом, посипте сухарями тонкацу та покладіть зверху броколі і лист пак-чой. Смачного!
Раніше ми поділилися рецептами незвичайних страв із гречки.
Джерело:
Сергій Башинський для НВ
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні