Макарони по-флотськи: неаполітанський рецепт популярної страви
Цей італійський рецепт макаронів по-флотськи кардинально відрізняється від традиційної для українців страви з такою ж назвою

Італійський рецепт макаронів по-флотськи/скриншот з відео YouTube-каналу Marco Cervetti
Макарони по-флотськи – це надзвичайно популярна серед українців калорійна страва, якій не притаманна певна вишуканість, через що прикрасити святковий стіл нею не вдасться. Проте, ми поділимось із вами неаполітанським рецептом цієї страви, який додасть їй італійської вишуканості й зробить ще смачнішою
Читайте також: старовинний український рецепт пляцків з квашеної капусти
Інгредієнти
- Яловичина – 700 г
- Спагеті – 130 г
- Селера – 100 г
- Оливкова олія – 30 мл
- Петрушка – 30 г
- Часник – 1 зубчик
- Біле вино – 100 мл
- Пармезан – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування
- Покладіть у каструлю нарізані великими шматками моркву, селеру й цибулю. Не нарізаючи, додайте петрушку та подрібнений часник.
- Налийте у каструлю воду та доведіть до кипіння. Покладіть у киплячу воду ненарізане м'ясо та варіть на помірному вогні півтори години.
- Вийміть з каструлі моркву й селеру та подрібніть їх. Витягніть з води зварене м'ясо й наріжте кубиками. Бульйон не виливайте.
- У розігрітій сковороді змішайте овочі та м'ясо та додайте оливкову олію. Добре перемішайте й додайте біле вино.
- На кілька частин поламайте спагетті та покладіть у сковороду. Залийте усе бульйоном, посоліть і поперчіть.
- Коли макарони будуть готові додайте оливкову олію і пармезан. Смачного!
Ми також публікували три простих рецепти від шеф-кухаря Ектора Хіменес-Браво.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!