ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Голодна кутя перед Хрещенням: святковий рецепт

Рецепти 10:12 - 18 січня 2022

Напередодні Водохреща, 18 січня, українці готують традиційну страву – голодна кутя

Кутя

Рецепт голодної куті/Фото: kolobok for Pinterest

Голодна кутя – це третя та остання кутя з різдвяно-новорічних свят. Її готують напередодні Водохреща, 18 січня. Страва отримала свою назву через те, що цілий день перед Другим Святвечором нічого не їли, а також тому, що цього дня вже не звали святих душ і щедрого Бога. У цей день заведено готувати голодну кутю тільки із зерна та меду, але побажанню можна додати й сухофрукти.

Інгредієнти для куті:

  • Перлова крупа – 0,5 склянки;
  • Мак;
  • Сухофрукти;
  • Волоський горіх;
  • Мед - до смаку.

Для приготування узвару вам знадобиться:

  • Води – 3 л;
  • Сухофрукти – 350-400 г;
  • Мед – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Промийте перлову кашу, потім залийте холодною водою та залиште на кілька годин.
  2. Відваріть крупу до повної готовності.
  3. Якщо у вас сухий мак, його потрібно залити окропом і залишити на пів години, а потім злити воду і розтерти. Але якщо у вас він готовий, то його потрібно тільки залити окропом.
  4. На кілька хвилин залийте окропом сухофрукти.
  5. Зваріть узвар. Для цього вам потрібно ретельно промити сухофрукти, залити їх водою та залишити на пів години. Після злийте рідину, додайте три літри холодної води та поставте на плиту.
  6. Доведіть узвар до кипіння, зніміть із плити, накрийте кришкою та залиште наполягати.
  7. Коли узвар охолонув до теплого стану, додайте мед.
  8. У готову кашу додайте мак, горіхи, сухофрукти та мед. Всі інгредієнти ретельно перемішайте та залийте узваром.

Голодна кутя готова! Смачного!

Раніше ми поділилися рецептом ніжних булочок із яєць та гранату. Досить незвичайне, але дуже смачне поєднання інгредієнтів.

Джерело: Meta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин