ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Дари моря та трояндочки-канапе: незвичайні закуски з морепродуктів на 14 лютого

Рецепти 16:08 - 05 лютого 2022

Рецепти ефектних та смачних холодних страв до Дня закоханих

Незвичайні страви на 14 лютого

Незвичайні страви на 14 лютого/Фото: gastronom.ru

У День всіх закоханих пропонуємо порадувати другу половинку незвичайними стравами. Вони прості у приготуванні, а їхня поява на столі створить святковий настрій.

Заливне з морського коктейлю

На 4 порції треба взяти:

  • Желатин – 10 г;
  • Петрушка (або інша зелень);
  • Рибний бульйон – 0,5 л (можна з кубиків);
  • Заморожений морський коктейль – 450 г;
  • Лимон.

Як готувати:

  1. Желатин залити холодною водою, дати набрякнути, віджати.
  2. Морський коктейль додати в каструлю з бульйоном, довести до кипіння, але так щоб не кипіло, відразу зняти з вогню.
  3. Морепродукти відкинути на друшляк, остудити.
  4. Бульйон процідити, вилити в нього віджатий желатин, перемішати, доки він не розчиниться, охолодити.
  5. Лимон нарізати тонкими кружальцями. Морський коктейль розкласти в лотку заливного, прикрасити шматочками лимона, кропом або петрушкою.
  6. Залити рибним желе та поставити у холодильник. Почекати, доки страва застигне.
Незвичайні страви на 14 лютого/Фото: 1000.menu

Канапе з трояндочкою з риби

На 6 порцій знадобиться:

  • Тонкий багет (батон) – 6 шматочків;
  • Вершковий сир або вершкове масло – 60 г;
  • Червона риба (наприклад, лосось) – 6 невеликих тонких шматочків;
  • Петрушка – до смаку;
  • 6 кружечків лимона.

Як готувати:

  1. Наріжте багет шматочками завтовшки до 0,5 сантиметрів. Або візьміть звичайний батон і виріжте з нього кружечки за допомогою форм.
  2. Намажте хлібні скибочки сиром або трохи підталою олією.
  3. Зверху на намазку покладіть по шматочку лимона. Можна посипати дрібно рубаною зеленню або додати кілька листочків петрушки.
  4. Тепер ріжемо рибу і згортаємо спіраллю. Якщо шматочки риби закороткі, можна скласти їх одна на одну, а потім згорнути рулетиком. Можна закріпити їх шпажками по центру.
  5. Трояндочками, що вийшли з риби, прикрашаємо хлібці.

Раніше ми публікували рецепт домашньої моцарели від Олі Полякової. Артистка поділилася секретами приготування смачного м'якого сиру.

Джерело: Meta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин