Як у школі: рецепт коржиків з радянських їдалень
Цю випічку обожнюють майже всі, хто ходили до школи у дев'яностих та на початку 2000-х років

Як у школі: класичний рецепт коржиків з дев'яностих/Скриншот з відео на YouTube
Ми підготували для вас цікавий рецепт із смаком ностальгії. Легендарні коржики з їдалень радянських шкіл можна приготувати самостійно й порадувати своїх однолітків смаколиками з дитинства.
Читайте також: як приготувати м'ясний хліб
Як приготувати класичні коржики з дитинства
Інгредієнти
- Масло – 100 г
- Цукор-пісок – 100 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Борошно – 400 г
- Розпушувач тіста – 10 г
- Молоко – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Ванілін – за смаком
Спосіб приготування
- Розімніть масло (можна замінити маргарином) виделкою та змішайте з цукром.
- Додайте яйце і перемішайте все міксером або вінчиком.
- Розпушувач змішайте з ваніліном і молоком та додайте до інших інгредієнтів. Половину борошна висипте у тісто, а половину на стіл.
- Замісіть тісто, щоб воно було м'яким та еластичним.
- Розкатайте тісто, щоб воно було товщиною приблизно 7 міліметрів й виріжіть коржики склянкою або формою для кексів.
- Випікайте коржики у духовці при 180 градусах 15 хвилин. Смачного!
Раніше ми писали, як приготувати незвичайні закуски з морепродуктів на 14 лютого. Ми публікували рецепти ефектних та смачних холодних страв до Дня закоханих.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні