Як ідеально посмажити картоплю: секретний рецепт від відомого шеф-кухаря
За словами кухаря, починати приготування краще за день до того, як ви плануєте подавати картоплю до столу

Шеф-кухар поділився рецептом ідеальної смаженої картоплі/Фото: скріншот з відео
Відомий британський кухар Джеймі Олівер поділився секретним рецептом ідеальної смаженої картоплі. Ці прості поради дозволять приготувати неймовірно смачну страву в домашніх умовах.
За словами кухаря, починати приготування краще за день до того, як ви плануєте подавати картоплю до столу. Що ідеально приготувати картоплю, йому потрібно просочитися олією та спеціями за ніч.
Які інгредієнти знадобляться для приготування:
- 2,5 кг середньої картоплі (вибирайте оптимальний сорт для смаження)
- 4 столові ложки гусячого жиру або несолоного вершкового масла
- оливкова олія
- одна цибулина часнику
- півпучка свіжої шавлії (близько 15 р.)
Читайте також: Як правильно нарізати картоплю в суп
Як приготувати ідеальну смажену картоплю
Крок №1. Помийте та почистіть картоплю, не розрізайте її. Відваріть очищені бульби в каструлі з окропом 15 хвилин, попередньо посоливши її. Ця хитрість зробить внутрішню структуру ніжнішою та пухнастою.
Крок №2. Відкиньте картоплю в друшляк і дайте їй обсохнути кілька хвилин. Це допоможе олії чи жиру прилипнути до картоплі. Злегка струсіть друшляк, щоб краї картоплі стали шорсткими.
Крок №3. Помістіть гусячий жир або вершкове масло й 1 столову ложку оливкової олії у найбільше деко для запікання. Викладіть картоплю, додайте хорошу дрібку морської солі та чорного перцю. Перемішайте все, щоб рівномірно покрити картоплю олією та спеціями, і розкладіть її одним досить щільним рівним шаром, але з невеликими проміжками між бульбами, щоб дати їм просочитися сторін.
Крок №4. Тепер накрийте блюдо для запікання та поставте його в холодильник на ніч.
Крок №5. Розігрійте духовку до 180 градусів незадовго до запланованої трапези. Витягніть картопля з холодильника. Очистіть часник і злегка роздавіть кожен зубчик і покладіть на лист. Завдяки цьому страва матиме ніжний аромат.
Крок №6. Запікайте страву протягом години або поки картопля не стане хрумкою і золотистою з усіх боків. Після закінчення цього часу вийміть лист з духовки.
Порада від шеф-кухаря: Джеймі Олівер рекомендує акуратно роздавити кожну картоплину наполовину товкачем, щоб прим'яти бульби один до одного і заповнити лоток щільніше.
Крок №7. Тепер візьміть листя шавлії та, що дуже важливо, змішайте їх з невеликою кількістю масла, потім посипте картоплю шавлією і запікайте ще 20-25 хвилин або до золотистого кольору.
Раніше ми розповідали про кулінарний лайфхак, який зробить смажену картоплю хрумкою і розсипчастою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!