Паска, яка довго не буде черствіти: легкий рецепт
Вона не втратить своїх смакових властивостей протягом тривалого часу

Рецепт пасхи — 2022. Фото: Скриншот с видео
Вже через два тижні віруючі будуть святкувати найголовніше свято - Великдень або Воскресіння Господнє. Господині зазвичай хочуть зберегти паску якомога довше свіжою, щоб пригостити багатьох знайомих і рідних. Якщо ви бажате також, то цей рецепт заварної паски буде в нагоді. Вона вийде ніжна, повітряна, в міру солодка та волога, з легкою текстурою.
Фудблогерка Марія Михальченко поділилася, як приготувати паску, що довго не черствіє, на своєму YouTube-каналі.
Інгредієнти:
Заварка:
- борошно – 100 г
- окріп – 250 мл
Опара:
- цукор – 1 ст. л.
- молоко – 250 мл
- дріжджі пресовані – 75 г
Тісто:
- цукор – 350 г
- жовтки – 5 шт
- яйця 5 шт
- ваніль – 1 ст. л.
- сіль – 0, 5 ч. л.
- куркума – 0, 25 ч. л.
- цедра 1 лимона
- борошно – 1 кг
- олія – 3 ст. л.
- вершкове масло – 200 г
Додатково:
- борошно – 1 ст. л.
- сухофрукти – 250 г
Читайте також: 9 кращих начинок для паски

Спосіб приготування:
1. Приготування заварки. Борошно залити окропом та перемішати до однорідності.
2. Як заварка стане теплою, то треба приготувати опару. У миску насипати цукор, залити теплим молоком та додати дріжджі. Премішати до розчинення.
3. До опари додайте заварку та перемішайте. Можуть бути грудочки - це нормально. Накрити харчовою плівкою та залишити на 20 хвилин у теплому місці.
4. Окремо змішати цукор, яйця, жовтки та ваніль. Збити міксером до пишної білої маси. Додати до опари.
5. Також додати сіль, куркуму та цедру. Збити міксером до однорідності.
6. Варто додати половину борошна. Перемішати.
7. Додати решту борошна та замісити тісто.
8. Треба додати олію та вимішувати тісто ще 1-2 хвилини.
9. Втерти у тісто масло, продовжуючи замішувати. Залишити тісто підходити на 60 хвилин у теплому місці.
10. Зробити обминку для тіста та залишити підходити ще на 60 хвилин.
11. Тепер знову зробити обминку для тіста та залишити підходити на 10 хвилин.
12. Сухофрукти тим часом залити окропом, висушити та змішати з борошном.
13. Змазати поверхню та руки олією. На пласт тіста викласти сухофрукти та місити тісто, щоб вони рівномірно розприділились. Дати відпочити декілька хвилин.
14. Вам необхідно сформувати паски та викласти у форми. Накрити плівкою та залишити підходити на 60 хвилин.
15. Змажте паски жовтком та молоком.
16. Випікайте при температурі 170 градусів 45-60 хвилин.
Смачного!
Раніше ми ділилися найкращими рецептами глазурі для паски.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!