Що приготувати із черствої паски: 5 незвичних рецептів
Пропонуємо оригінальний спосіб застосування черствих пасок

Що приготувати із черствої паски/Фото: Рixabay
Господині напекли до Великодня чимало пасок, однак вони швидко черствіють. Якщо вам не хочеться їх викидати, ми пропонуємо 5 рецептів незвичних страв із пасок, які вже не першої свіжості.
Золотисті грінки
Інгредієнти:
- 0,5 ст. молока
- 1-2 ст. л. цукру
- 1-2 яйця
Спосіб приготування
Збийте все разом, нарізані шматочки паски опустіть у суміш, викладайте на сковорідку з розігрітим вершковим маслом і смажте до золотистого кольору.
Мафіни з чорницею
Інгредієнти:
- 400 г пасок
- 150 г чорниці або інших заморожених ягід
- 4 яйця
- 400 мл молока
- 4 ст. л. цукру
- 1/2 ч. л. меленої кориці
Спосіб приготування
- Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Паски наріжте кубиками, збийте яйця разом з цукром і дрібкою солі, влийте молоко і перемішайте.
- Додайте яєчну суміш до нарізаних пасок разом з ягодами і дрібкою кориці.
- Залиште на 10 хвилин. Форми для мафінів змастіть вершковим маслом і присипте їх крихтою.
- Додайте хлібну масу та випікайте в духовці 20-25 хвилин.

Французькі тости
Інгредієнти:
- 15 шматочків черствої паски
- 80 г цукру
- 1/2 ванільного стручка
- 400 г вершків (від 30% жирності)
- вершкове масло
Спосіб приготування
- Жовтки збийте з насінням ванілі, цукром та вершками.
- Кожен шматочок паски опустіть у вершкову суміш. Потримайте декілька секунд, дістаньте, дайте стекти зайвому.
- Сковорідку поставте на середній вогонь та розтопіть вершкове масло.
- Смажте тости по 2 хвилини з кожного боку до скоринки. Готові тости можна подавати з різними наповненнями, наприклад з нутеллою, сиропом, ягодами та фруктами, карамеллю, джемом або морозивом.

Підсушена паска у духовці
Це універсальний рецепт, адже скористатися ним можуть практично усі. Наріжте шматочками паску, викладіть на деко, поставте в духовку і підсушіть при температурі 150 градусів до золотистого кольору.
Пудинг
Інгредієнти:
- 4 скибочки паски
- 50 г вершкового масла
- 2 ст. л. цукрової пудри
- 250 мл молока
- 70 г цукру
- 2 яйця
- цедра половини апельсина
- ванільний цукор, мускатний горіх, кориця за смаком
Спосіб приготування
- Масло змішайте із дрібкою кориці, щіпкою мускатного горіха і апельсиновою цедрою.
- Із паски зріжте скоринку. Змастіть сумішшю із масла формочку для пудингу і шматочки паски. Викладайте скибочками паски (маслом всередину).
- Молоко нагрійте і розчиніть в ньому ванільний цукор. Яйця збийте з цукром, поки цукор в них не розчиниться.
- Вилийте яйця з цукром в молоко і добре перемішайте. Заповніть кремом формочки, посипте зверху цукровою пудрою.
- Налийте в деко воду, помістіть на нього формочки з пудингом і випікайте в розігрітій до 180 градусів у духовці 40-45 хвилин. Готовому пудингу дайте охолонути, а потім переверніть його на тарілку.

Раніше ми писали, як приготувати твердий сир за 15 хвилин. Ви можете приготувати натуральний сир вдома із двох простих інгредієнтів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!