ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Що приготувати із черствої паски: 5 незвичних рецептів

Рецепти 10:04 - 26 квітня 2022

Пропонуємо оригінальний спосіб застосування черствих пасок

Що приготувати із черствої паски: 5 незвичних рецептів

Що приготувати із черствої паски/Фото: Рixabay

Господині напекли до Великодня чимало пасок, однак вони швидко черствіють. Якщо вам не хочеться їх викидати, ми пропонуємо 5 рецептів незвичних страв із пасок, які вже не першої свіжості.

Золотисті грінки

Інгредієнти:

  • 0,5 ст. молока
  • 1-2 ст. л. цукру
  • 1-2 яйця

Спосіб приготування

Збийте все разом, нарізані шматочки паски опустіть у суміш, викладайте на сковорідку з розігрітим вершковим маслом і смажте до золотистого кольору.

Мафіни з чорницею

Інгредієнти:

  • 400 г пасок
  • 150 г чорниці або інших заморожених ягід
  • 4 яйця
  • 400 мл молока
  • 4 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. меленої кориці

Спосіб приготування

  1. Духовку розігрійте до 180 градусів.
  2. Паски наріжте кубиками, збийте яйця разом з цукром і дрібкою солі, влийте молоко і перемішайте.
  3. Додайте яєчну суміш до нарізаних пасок разом з ягодами і дрібкою кориці.
  4. Залиште на 10 хвилин. Форми для мафінів змастіть вершковим маслом і присипте їх крихтою.
  5. Додайте хлібну масу та випікайте в духовці 20-25 хвилин.
Фото: Рixabay

Французькі тости

Інгредієнти:

  • 15 шматочків черствої паски
  • 80 г цукру
  • 1/2 ванільного стручка
  • 400 г вершків (від 30% жирності)
  • вершкове масло

Спосіб приготування

  1. Жовтки збийте з насінням ванілі, цукром та вершками.
  2. Кожен шматочок паски опустіть у вершкову суміш. Потримайте декілька секунд, дістаньте, дайте стекти зайвому.
  3. Сковорідку поставте на середній вогонь та розтопіть вершкове масло.
  4. Смажте тости по 2 хвилини з кожного боку до скоринки. Готові тости можна подавати з різними наповненнями, наприклад з нутеллою, сиропом, ягодами та фруктами, карамеллю, джемом або морозивом.
Фото: Рixabay

Підсушена паска у духовці

Це універсальний рецепт, адже скористатися ним можуть практично усі. Наріжте шматочками паску, викладіть на деко, поставте в духовку і підсушіть при температурі 150 градусів до золотистого кольору.

Пудинг

Інгредієнти:

  • 4 скибочки паски
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 250 мл молока
  • 70 г цукру
  • 2 яйця
  • цедра половини апельсина
  • ванільний цукор, мускатний горіх, кориця за смаком

Спосіб приготування

  1. Масло змішайте із дрібкою кориці, щіпкою мускатного горіха і апельсиновою цедрою.
  2. Із паски зріжте скоринку. Змастіть сумішшю із масла формочку для пудингу і шматочки паски. Викладайте скибочками паски (маслом всередину).
  3. Молоко нагрійте і розчиніть в ньому ванільний цукор. Яйця збийте з цукром, поки цукор в них не розчиниться.
  4. Вилийте яйця з цукром в молоко і добре перемішайте. Заповніть кремом формочки, посипте зверху цукровою пудрою.
  5. Налийте в деко воду, помістіть на нього формочки з пудингом і випікайте в розігрітій до 180 градусів у духовці 40-45 хвилин. Готовому пудингу дайте охолонути, а потім переверніть його на тарілку.
Фото: Рixabay

Раніше ми писали, як приготувати твердий сир за 15 хвилин. Ви можете приготувати натуральний сир вдома із двох простих інгредієнтів.

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин