ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Українська кухня: рецепт буковинського борщу

Рецепти 17:50 - 27 квітня 2022

Буковинський борщ увібрав у себе переваги жителів регіону, тому він виходить насиченим, ароматним, з багатою палітрою смаку та соковитим кольором

Борщ

Як приготувати буковинський борщ/Фото: pexels

На Буковині проживає понад 6 національностей, у зв'язку з цим буковинська кухня багата на різні страви. Наприклад, українська національна страва борщ увібрала в себе всі переваги жителів регіону. Саме тому він набув особливої ​​палітри смаком.

Читайте також: як приготувати в домашніх умовах м'яку буженину до Великодня

Як приготувати буковинський борщ

Складові:

  • Яловичина – 1 кг;
  • Буряк – 250 г;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Морква – 1 шт.;
  • Картопля – 300 г;
  • Томати – 200 г;
  • Цукор – 20 г;
  • Смалець – 40 г;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Лавровий лист – 1 шт;
  • Борошно пшеничне – 30 г;
  • Сіль - до смаку;
  • Перець чорний мелений – до смаку;
  • Петрушка – до смаку.

Приготування:

  1. Помийте м'ясо, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Зніміть пінку, посоліть і варіть 1 годину.
  2. Почистьте буряк і наріжте соломкою. Покладіть в сковороду, додайте бульйон і загасіть 10-15 хвилин.
  3. Почистіть моркву і цибулю, наріжте дрібним кубиком і додайте до буряків. Покладіть томат, смалець, перемішайте та тушкуйте ще 10 хвилин.
  4. Почистьте картоплю, наріжте кубиками і покладіть у бульйон, варіть 15 хвилин. Після цього додайте томатну пасерівку, борошно, лавровий лист, цукор, сіль і перець. Перемішайте та прокип'ятіть. Насипте подрібнену петрушку, потовчений часник і вимикайте.

Раніше ми повідомляли, що приготувати з черствої паски.

Джерело: Meta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин