Українська кухня: рецепт буковинського борщу
Буковинський борщ увібрав у себе переваги жителів регіону, тому він виходить насиченим, ароматним, з багатою палітрою смаку та соковитим кольором

Як приготувати буковинський борщ/Фото: pexels
На Буковині проживає понад 6 національностей, у зв'язку з цим буковинська кухня багата на різні страви. Наприклад, українська національна страва борщ увібрала в себе всі переваги жителів регіону. Саме тому він набув особливої палітри смаком.
Читайте також: як приготувати в домашніх умовах м'яку буженину до Великодня
Як приготувати буковинський борщ
Складові:
- Яловичина – 1 кг;
- Буряк – 250 г;
- Цибуля – 1 шт;
- Морква – 1 шт.;
- Картопля – 300 г;
- Томати – 200 г;
- Цукор – 20 г;
- Смалець – 40 г;
- Часник – 3 зубчики;
- Лавровий лист – 1 шт;
- Борошно пшеничне – 30 г;
- Сіль - до смаку;
- Перець чорний мелений – до смаку;
- Петрушка – до смаку.
Приготування:
- Помийте м'ясо, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Зніміть пінку, посоліть і варіть 1 годину.
- Почистьте буряк і наріжте соломкою. Покладіть в сковороду, додайте бульйон і загасіть 10-15 хвилин.
- Почистіть моркву і цибулю, наріжте дрібним кубиком і додайте до буряків. Покладіть томат, смалець, перемішайте та тушкуйте ще 10 хвилин.
- Почистьте картоплю, наріжте кубиками і покладіть у бульйон, варіть 15 хвилин. Після цього додайте томатну пасерівку, борошно, лавровий лист, цукор, сіль і перець. Перемішайте та прокип'ятіть. Насипте подрібнену петрушку, потовчений часник і вимикайте.
Раніше ми повідомляли, що приготувати з черствої паски.
Джерело:
Meta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні