Смак дитинства: рецепт ніжних вареників з чорницями
Цей простий рецепт допоможе вам приготувати вареники з чорницями, смак яких з дитинства відомий чи не кожному українцю

Один зі смаків літа: простий рецепт ніжних вареників з чорницями/Скриншот з відео
В Україні розпочався сезон ягід й з'явилася можливість наготувати безліч ягідних смаколиків. Чи не найголовнішим з них є відомі з дитинства усім українцям вареники з чорницями. Ми підготували для вас простий рецепт цієї культової страви, тому не втрачайте нагоди потішити себе літнім смаколиком.
Як приготувати вареники з чорницями
Інгредієнти
- Пшеничне борошно - 500 г
- Чорниці - 400 г
- Вода - 250 мл
- Сіль - на свій смак
- Цукор - 100 г
Спосіб приготування
- Добре промийте чорницю у друшляку та просушіть на паперовому рушничку.
- Просійте в миску борошно й додайте гарячу воду. Добре вимісіть однорідне тісто й максимально тонко розкатайте на присипаній борошном поверхні.
- Виріжте за допомогою склянки кружальця в тісті. Покладіть у центр кожного кружальця ложку ягід та дрібку цукру й загорніть краї вареника.
- Закип’ятіть воду, покладіть вареники, доведіть до кипіння і, обережно помішуючи, варіть 4 хвилини. За допомогою шумівки дістаньте вареники з окропу і викладіть в глибоку тарілку. Посипте вареники з чорницею цукром.
Раніше ми писали, як приготувати крученики з грибною начинкою.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні