Дієтичний гуляш з куркою: як приготувати страву в угорському стилі
Пропонуємо незвичний рецепт традиційної угорської страви

Як приготувати гуляш в угорському стилі/Фото: Рexels
Гуляш – м'ясна гаряча страва угорського походження. Традиційно її готують з телятини чи яловичини, однак ми пропонуємо більш корисний та дієтичний варіант. Дізнайтеся, як приготувати курячий гуляш у сметані за лічені хвилини.
Історія угорської страви
Угорська назва страви gulyás означає "пастух". Історія цієї страви відома з часів IX століття від кочівників, які населяли територію сучасної Угорщини.
У XVII столітті до основних інгредієнтів гуляшу приєднався солодкий перець – паприка, який з тих пір став практично одним з основних компонентів цієї страви. Вже у XIX столітті страва з тушкованого м'яса стала популярної серед міського населення і тепер вважається традиційною кухнею Угорщини.
Гуляш з курки: що знадобиться
- куряче філе - 400 г
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- морква - 2 шт.
- часник, зубчики - 3 шт.
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- карі - за смаком
- сметана - 150 г
- олія соняшникова - 40 мл
Спосіб приготування
- Куряче філе помийте і відваріть у підсоленій воді протягом 30 хвилин. Після приготування наріжте кубиками.
- Цибулю, моркву і часник очистіть та помийте. Цибулю поріжте півкільцями, моркву натріть на грубій тертці, часник пропустіть через часникодавку.
- Нагрійте сковороду з олією, підсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте моркву і трішки карі. Посоліть, поперчіть, перемішайте і протушкуйте на маленькому вогні під кришкою 10 хвилин.
- У сковороду покладіть кубики курятини, сметану, часник, перемішайте і протушкуйте 5 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати деруни без борошна за 30 хвилин. Пропонуємо рецепт неймовірно смачної та легкої у приготуванні страви.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!