Фаршировані баклажани по-грецьки: рецепт для справжніх гурманів
Приготуйте цю страву для своєї родини

Фаршировані баклажани з оливками та фетою/Фото: pinterest
Смачна страва, навовнена овочами та неймовірними ароматами. На приготування ви витратите близько однієї години.
Фаршировані баклажани по-грецьки: інгредієнти
- Баклажан — 2 шт
- Оливкова олія — 2 ст.л
- Ріпчаста червона цибуля — 1 шт
- Томатна паста — 1 ст.л
- Мелений кмин — 1/2 ч.л
- Часник — 2 зубчики
- Консервовані помідори — 250 г
- Червоний болгарський перець — 1 шт
- Петрушка — 30 г
- Оливки без кісточок — 60 г
- Червоний винний оцет — 1 ст.л
- Сир фета — 115 г
- Кріп, орегано — за смаком
Як приготувати фаршировані баклажани по-грецьки
- Розташуйте решітку у верхній третині духовки та розігрійте її до 200 градусів. Форму потрібно застелити фольгою.
- Помийте овочі. Баклажани розріжте навпіл та середину вишкребіть із половинок ложкою, залишивши близько 1 см з боків та знизу. Наріжте м'якоть і відкладіть.
- Змастіть баклажани 1 столовою ложкою олії. Покладіть їх зрізом на підготовлену форму і запікайте до м’якості 20-25 хвилин. Вийміть з духовки та збільште температуру до високої.
- Поки запікаються баклажани, наріжте консервовані помідори і болгарський перець. Оливки розріжте на четвертинки та подрібніть зелень. Почистити цибулю та часник і дрібно нарізати.
- Нагрійте 1 столову ложку олії у великій сковороді на середньому вогні. Покладіть цибулю та смажте до м'якості 3-4 хвилини. Додайте томатну пасту, часник та кмин. Тримайте на вогні помішуючи 1 хвилину. Додайте помідори, болгарський перець та м'якоть із баклажанів. Готуйте до м'якості баклажанів, близько 8-10 хвилин. Зніміть з вогню та додайте зелень, оливки та оцет.
- Викладіть начинку у запечені баклажанові човники та покришіть зверху фету. Запікайте у духовці 6-8 хвилин. За смаком додайте орегано та кріп.
Раніше ми писали рецепт цвітної капусти у пивному клярі.
Джерело:
Meta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні