Зникає зі столу за лічені хвилини: рецепт консервованої закуски з баклажанами та перцем
Цей консервований салат чудово доповнить будь-який гарнір, а також прекрасно поєднується з хрумким хлібом або чипсами

Ідеальна закуска: простий рецепт консервованого салату з баклажанами й перцем/Фото: Unsplash/Farhad Ibrahimzade
Українці уже приготувалися зустрічати осінь й запаслися банками для консервації, а дехто вже й активно готує закрутки на зиму. Щоб урізноманітнити ваш асортимент консервації, ми підготували для вас ідеальний рецепт закуски з баклажанами та перцем, який зникне зі столу першим.
Детали
Цей консервований салат надзвичайно універсальний і чудово доповнить будь-який гарнір чи й сам буде легким перекусом, тому підготуйте побільше баночок, адже спробувавши цю закуску, ви точно захочете ще.
Інгредієнти (на 4 порції)
Основні
- Баклажан - 1 кг
- Перець червоний солодкий - 1 кг
- Перець чилі - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Морква - 2 шт.
- Часник - 100 г
- Петрушка - 30 г
Для маринаду
- Томати - 2 шт.
- Сіль - 30 г
- Цукор - 60 г
- Оцет - 50 мл
- Олія соняшникова - 100 мл
Спосіб приготування
- Добре помийте усі овочі та зелень. Відріжте плодоніжки у баклажана та наріже овоч кубиками. Червоний перець також наріжте кубиками, видаливши серединку з насінням.
- Почистіть цибулю та моркву і наріжте кубиками. Часник пропустіть через часникавилку. Чилі поріжте кільцями, петрушку подрібніть.
- Для маринаду подрібніть у блендері м'якоть помідорів, покладіть у каструлю й доведіть до кипіння. Додайте олію, оцет, сіль та цукор й добре перемішайте.
- Під час кипіння у маринад покладіть баклажани, перець, цибулю та моркву. Варіть на маленькому вогні 40 хвилин, періодично помішуючи. За 15 хвилин до готовності додайте часник, чилі, петрушку та перемішайте.
- Покладіть салат у теплі стерилізовані банки та добре закрутіть кришки. Банки переверніть догори дном й залиште вистигати. Зберігайте у прохолодному місці.
Раніше ми писали, як консервувати кукурудзу в домашніх умовах. Цей рецепт досить легкий і простий, тому вам не потрібно буде довго стояти біля плити.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!