Трояндочки з листкового тіста з яблуками: оригінальна випічка
Апетитна та ошатна закуска на стіл

Трояндочки з листкового тіста: простий рецепт смачної випічки/Фото: 1000.menu
Пропонуємо порадувати близьких яблучними булочками у вигляді трояндочки. Апетитна закуска з листкового тіста буде гарно виглядати на столі. На її приготування піде десь 1 година 20 хвилин.
Читайте також: Ароматний гарбузовий зефір: рецепт домашніх солодощів
Деталі
Що знадобиться на вісім порцій:
Листкове тісто (готове дріжджове або бездрожжеве) – 500 г.
Для сиропу:
- Вода – 2 склянки;
- Лимонна кислота (або 2 ст.л. соку лимона) – 0,5 ч.л.;
- Цукор - 140 г.
Для начинки:
- Яблука кисло-солодкі, краще червоні – 3 шт.;
- Джем (можна, наприклад, абрикосовий, персиковий, яблучний, з вишні чи сливи) – 2 ст.л.;
- Мелена кориця – 0,25 ч.л.;
- Цукрова пудра – 0,75 ст.
Як готувати:
- Тісто залишити на хвилин 15, щоб воно розморозилося. Готуємо сироп – цукор заливаємо двома склянками води та доводимо до кипіння на повільному вогні. Потрібно щоб цукор повністю розчинився.
- Яблука миємо, ріжемо на чотири частини, прибираємо серцевину. Потім ще розрізаємо на однакові частинки, завтовшки 2-3 міліметри.
- Проварюємо частинки яблук по черзі у солодкому сиропі 1,5-2 хвилини. Шкірка не повинна втратити колір, а м'якоть має стати гнучкою та пружною. Готові частинки виймаємо шумівкою і даємо охолонути.
- Тісто краще брати щоб в упаковці було кілька прямокутних пластин. Рецепт розрахований на п'ять таких пластин. Розкочуємо кожну пластину в одному напрямку так, щоб її товщина складала близько трьох міліметрів. Розрізаємо поперек на чотири-п'ять стрічок, завширшки близько трьох сантиметрів.
- Всі смужки тіста змастити джемом, трохи відступивши від верхнього та бокового країв. Яблука укладаємо нахлистом, верхньому краю дати виступити за тісто на близько шести міліметрів. У ряду викладаємо від центру частинки. Вільний край тіста підгинаємо та згортаємо нетугим рулетиком. У місці з'єднання защипнути мокрим пальцем.
- Троянди, що виходять, відправляємо у форму для кексів, попередньо змащену рослинним маслом. Випікаємо в духовці, заздалегідь розігрітій при температурі 200 градусів близько 30 хвилин. Через 20 хвилин верх прикрийте фольгою, щоб не підгоріли краї. Коли тісто трохи зарум'яниться – значить, вироби готові.
- Трояндочки залишити охолонути у формі. Після цього дістати та посипати цукровою пудрою, змішаною з корицею. Викладіть на велику тарілку і можете подавати до столу.
Раніше ми писали, як приготувати улюблену страву Єлизавети II: креветки у горщику. Приготувати таку страву зможе кожен. Кухар рекомендує вибирати найпростіші дрібні очищені креветки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!