Домашнє вино з груш: рецепт приготування напою без додавання алкоголю
Вам знадобляться лише три інгредієнти

Рецепт домашнього вина з груш / Фото: Рexels
Смачне домашнє вино можна легко приготувати самому. Тому пропонуємо зробити алкогольний напій з груш, який чудово підійде для святкувань або теплих вечорів у колі друзів.
Інгредієнти:
- Груша - 1 кг
- Цукор - 300 г
- Вода - 700 мл
Приготування:
- Груші розріжте на кілька частин та виріжте серцевину.
- Перекладіть нарізані груші в чашу блендера та зробіть пюре.
- Відіжміть сік через марлю або дрібне сито.
- У каструлю налийте воду та додайте цукор.
- Поставте каструлю на вогонь та варіть сироп, постійно помішуючи. Додайте сік, проваріть ще 5-7 хвилин, помішуючи. Зніміть з вогню та дайте суміші трохи охолонути.
- Розлийте ще теплу заготовку вина по скляних ємностях, але залиште трохи місця для бродіння. Закрийте кришками з гідрозатвором або гумовою рукавичкою, в одному з пальців якої зробіть голкою отвір. Відправте вино у тепле темне місце для бродіння на 30 днів. Коли бродіння закінчиться, рукавичка має здутися. На дні з’явитись осад, а суміш стане прозорою.
- Вино процідіть через марлю, складену в декілька шарів, розлийте по пляшках до шийки, щоб не було окислення при взаємодії з киснем.
- Закупорьте пляшки та приберіть у темне прохолодне місце для дозрівання на 3-6 місяців.
Раніше ми розповідали, як самостійно приготувати смачну та корисну настоянку з калини.
Джерело:
Шуба
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні