Осіння інтерпритація кави: рецепт гарбузового латте
Напій виходить дуже насиченим та запашним

Рецепт приготування гарбузового латте / Фото: Рexels
Холодними осінніми вечорами хочеться загорнутися в теплу ковдру та побалувати себе запашною горачою кавою. Тому пропонуємо приготувати смачне гарбузове латте.
Рецепт гарбузового латте на дві порції: основні інгредієнти
- Газбуз – 50-100 грамів (в залежності від того, наскільки насичену каву ви хочете)
- Кава еспресо – 200 мл
- Молоко – 200 мл
- Гвоздика сушена – 3 бутони
- Мускатний горіх – дрібка
- Кориця – за бажанням
- Цукор – за смаком
Спосіб приготування гарбузового латте
- Очистити шматочок гарбуза від шкірки, дрібно порізати та відварити.
- Приготувати міцну каву без цукру.
- Підігріти молоко, додавши до нього гвоздику, дрібку мускатного горіха, цукор та корицю. Коли цукор розтане, а молоко добре нагріється, процідіть його та перелийте у ємність для збивання.
- Коли гарбуз повністю звариться, злити воду та додати його до молока. Збити все блендером до появи густої пінки.
- Налити в чашки спочатку молочно-гарбузову суміш, а вже потім тоненькою цівочкою каву.
- Перед вживанням змішати каву з гарбузовим молоком в склянці.
Гарбуз можна сміло назвати королем осені, адже саме у цю пору року він придатний до вживання. Існує безліч рецептів з гарбузом: від солоних страв і до солодких рецептів. Він зваблює своїм ніжним і водночас пряним смаком. Тому розказуємо, як приготувати запечений гарбузовий паштет. Його можна подавати як закуску або повноцінну страву.
Джерело:
ОГО
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні