Українська традиційна кухня: як приготувати пісний капусняк без м'яса
Пропонуємо оригінальний рецепт вишуканої української страви

Рецепт смачного українського капусняку/Фото: Рexels
Перша страва традиційної української кухні стала популярною ще за часів запорізьких козаків наприкінці існування Запорізької Січі. В Україні капусняк може бути повсякденною їжею. Пропонуємо пісний варіант цієї вишуканої страви, для приготування якої не знадобиться м'ясо.
Пісний капусняк: інгредієнти
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 2 шт.
- часник, зубчики - 3 шт.
- картопля - 4 шт.
- паста томатна - 1 ст. л.
- квашена капуста - 250 г
- пшоно - 250 г
- лавровий лист - 2 шт.
- олія - 3 ст. л.
Спосіб приготування
- Усі овочі потрібно нарізати, часник подрібнити.
- Пшоно промити кілька разів, потім залити гарячою водою на 30 хвилин. Поставити воду з картоплею на вогонь.
- Обсмажити цибулю, моркву, часник до м'якості. Додати томатну пасту, сіль та перець, а також квашену капусту. Тушкувати на середньому вогні приблизно 7-10 хвилин.
- Тушковані овочі додати у каструлю, а також лаврове листя, сіль і перець, дрібку цукру за потреби. Після закипання додати пшоно.
- Варити на середньому вогні 15-20 хвилин до готовності пшона. Смачного!
Раніше ми писали, як приготувати гарбюр. Французи дуже люблять свій національний суп, який схожий на традиційний український борщ.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні