Смачна страва родом з Ізраїлю: рецепт креольського рису
Це один із десятків варіантів приготувати рис "по-багатому"

Ароматна та смачна страва: готуємо креольський рис по-ізраїльськи/Фото: Pexels
Неймовірно смачна страва з рису, овочів та спецій. Цікавий рецепт приготування, який ви не практикували раніше.
Креольський рис по-ізраїльськи: інгредієнти
- Рис басматі — 250 г
- Морква — 1 шт
- Ріпчаста цибуля — 1 шт
- Зубчики часнику — 2 шт
- Гілочка кінзи — 1 шт
- Оливкова олія — 60 мл
- Мелений коріандр — 1/3 ч.л
- Мелена паприка — 1/3 ч.л
- Перець мелений — 1/3 ч.л
- Сіль — 3 г
- Мелена кориця — 10 г
- Мигдаль — 50 г
Як приготувати креольський рис по-ізраїльськи
- Нарізати дрібно цибулю, моркву та часник.
- Промийте рис та покладіть в каструлю з великою кількістю води. Посоліть та доведіть до кипіння. Готуйте на середньому вогні 10 хвилин.
- У сотейнику з товстим дном нагрійте 30 мл олії. Легко обсмажте цибулю, додайте часник, а потім моркву. Додайте спеції та добре перемішайте.
- Нагрійте олію на сковорідці. Обсмажте мигдаль до золотого кольору.
- Викладіть у сотейник рис з овочами. Залийте олією та мигдалем. Посоліть страву та додайте 4-5 ст.л води.
- Закрийте кришкою та тримайте на невеликому вогні 5 хвилин.
- Зменште вогонь до мінімуму та готуйте ще 15 хвилин.
- Дрібно наріжте кінзу та додайте в страву. Перемішайте та подавайте. Смачного!
Раніше ми писали рецепт крем-супу з пореєм.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні