Древня перська страва: готуємо гострий індійський плов — бір'яні з куркою
Курячу грудку можна замінити на стегна або індичку

Індійська страва: рецепт запашного бір'яні з куркою/Фото: Pexels
Смачна та гостра страва родом з Індії. Цей рис ідеально підійде для тих, кому подобаються східні аромати.
Бір'яні з куркою: інгредієнти
Основні
- Куряча грудка — 500 г
- Рис басматі — 350 г
- Вода — 700 мл
- Йогурт без наповнювача — 60 г
- М'ята — 100 г
- Лавровий лист — 2 шт
- Гвоздика — 4 шт
- Зірчастий аніс — 2 шт
- Стручки кардамону — 5 шт
- Кумин — 10 г
- Зелений перець чилі — 1 шт
- Ріпчаста цибуля — 1 шт
- Вершкове масло — 30 г
- Палички кориці — 1 шт
- Гарам масала — 1 ч.л
- Шафран — 1/4 ч.л
- Сіль — за смаком
Для маринаду
- Йогурт без наповнювача — 30 г
- Сік лимона — 1 ст.л
- Зубчики часнику — 1 шт
- Куркума — 1 ч.л
- Гарам масала — 1 ч.л
- Чилі порошок, сіль — за смаком
Як приготувати бір'яні з куркою
- Наріжте курячу грудку великими шматочками.
- Змішайте всі інгредієнти для маринаду та додайте курячі шматочки. Накрийте миску харчовою плівкою та залиште на одну годину.
- Добре промийте рис та замочіть у воді на 30 хвилин.
- Розтопіть вершкове масло у сковорідці. Додайте лавровий лист, кардамон, гвоздику, корицю, зірчастий аніс, кмин та тримайте на вогні декілька хвилин.
- Додайте подрібнену цибулю та обсмажте до золотистого кольору.
- Покладіть замариновану курятину та смажте 5 хвилин. Зменште вогонь та готуйте 10-15 хвилин під кришкою.
- Додайте йогурт, зелений перець чилі, 50 г м'яти, порошок червоного перцю чилі, гарам масалу та добре перемішайте.
- Всипте рис, влийте воду та посоліть. Додайте ще 50 г м'яти та варіть на маленькому вогні 20 хвилин.
- В останні хвилини додайте розчинений у половині склянки води шафран та добре перемішайте. Страва готова, смачного!
Раніше ми писали старовинний рецепт "Гетьманського" борщу.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні