ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Міжнародний день вегана: три рецепти корисних та смачних страв

Рецепти 10:11 - 01 листопада 2022

Вегани харчуються й використовують тільки рослинні продукти, без будь-яких інгредієнтів тваринного походження

Міжнародний день вегана: готуємо корисні та смачні страви

Легкі веганські рецепти/Фото: Pexels

1 листопада у світі святкують День вегана. Свято відзначається щороку, починаючи з 1994 року, в день заснування першого "Веганського товариства". Воно було утворене у Великій Британії. У цей день проводяться заходи та акції, присвячені веганізму і веганам.

Веганство — це спосіб життя, який особливо характеризується надзвичайно повним вегетаріанством. Вегани — прихильники вегетаріанства — харчуються й використовують тільки рослинні продукти, без будь-яких інгредієнтів тваринного походження.

Слово «веган» придумав Дональд Вотсон із перших трьох і двох останніх літер англійського слова «vegetarian». Термін почав використовуватися "Вегетаріанським товариством".

Вегани — дуже обережні вегетаріанці, які прибирають зі свого раціону не тільки м'ясо і рибу, а й будь-які інші продукти тваринного походження — яйця, молоко, мед і т д. Вони не носять шкіру, хутро, вовну, шовк і навіть вироби, протестовані на тваринах.

Причини відмови можуть бути будь-якими, однак головною є небажання брати участь у вбивстві тварин.

Пропонуємо вам приготувати смачні та корисні веганські страви.

Неймовірно смачна страва: готуємо цвітну капусту запечену з помідорами

Фото: Pexels

Цвітна капуста запечена з помідорами: інгредієнти

  • Велика голівка цвітної капусти, яку потрібно порізати пластинами 1,2-1,5 см — 1 шт
  • Помідори — 3 шт
  • Зубчики часнику — 3 шт
  • Оливкова олія — 3 ст.л
  • Гілочки петрушки — 2 шт
  • Сіль — за смаком

Як приготувати цвітну капусту запечену з помідорами

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. Змастіть деко тонким шаром олії. Викладіть пластини цвітної капусти й скропіть оливковою олією. Посоліть та готуйте 10 хвилин.
  3. Зніміть шкірку з помідорів та поріжте їх кубиками. Змішайте з часником, сіллю та 1 ст.л олії.
  4. Викладіть масу на запечену цвітну капусту.
  5. Готуйте ще 15-20 хвилин.
  6. Присипте страву зеленню та подавайте. Смачного!

Проста у приготуванні: рецепт ароматної локшини з морквою та грибами

Фото: Pexels

Локшина з морквою та грибами: інгредієнти

Основні

  • Локшина — 2 пучки
  • Морква — 2 шт
  • Печериці — 250 г
  • Зелена цибуля — 3 пера
  • Зерня кунжуту — 2 ст.л
  • Кунжутна олія — 4 ст.л
  • Зубчики часнику — 2 шт
  • Свіжий корінь імбиру — 1 см

Для заправки

  • Соєвий соус — 2 ст.л
  • Рисовий оцет — 1 ст.л
  • Окроп — 100 мл
  • Мед — 1 ч.л
  • Гострий перець — за смаком

Як приготувати локшину з морквою та грибами

  1. Відваріть локшину у підсоленій воді.
  2. Підрум'янити зерна кунжуту у сухій сковорідці.
  3. Змішайте у глибокому посуді всі інгредієнти для заправки.
  4. Розігрійте на сковорідці 1 ст.л кунжутної олії та додайте гриби. Смажте до м'якості. Перекладіть гриби до заправки.
  5. Поріжте моркву соломкою та посмажте до напівм'якості. Додайте до заправки.
  6. У тій самій сковорідці розігрійте решту олії та додайте часник й імбир. Смажте 1 хвилину, постійно помішуючи.
  7. Додайте у сковорідку локшину та добре перемішайте. Зніміть з вогню.
  8. Перекладіть страву до заправки та додайте зелену цибулю.
  9. Посипте страву кунжутом та подавайте. Смачного!

Легка страва: покроковий рецепт овочевого супу

Фото: Pinterest

Овочевий суп: інгредієнти

  • Картопля — 3 шт
  • Цибуля — 1 шт
  • Морква — 1 шт
  • Помідор — 1 шт
  • Цвітна капуста — 200 г
  • Зелений горошок — 100 г
  • Зелень — 1 пучок
  • Сіль, перець — за смаком
  • Оливкова олія

Для бульйону

  • Вода — 2,5 літра
  • Корінь селери — 0,5 шт
  • Морква — 1 шт
  • Цибуля — 1 шт
  • Часник — 1 зубчик
  • Духмяний перець —2-3 горошини
  • Лавровий лист — 1 шт

Як приготувати овочевий суп

  1. Обсмажте всі овочі на сковорідці.
  2. Залийте водою та додайте спеції. Готуйте бульйон 20 хвилин, а потім процідіть.
  3. Наріжте цибулю, моркву і картоплю невеликими кубиками. Додайте у бульйон. Тримайте на вогні 15 хвилин.
  4. Розберіть цвітну капусту на суцвіття.
  5. Поріжте помідор кубиками.
  6. Капусту, помідор і зелений горошок додайте в суп. Готуйте 10 хвилин.
  7. Присипте страву зеленню. Смачного!

Веганський десерт: готуємо смачні бананові мафіни

Фото: Pexels

Бананові мафіни: інгредієнти

  • Банани — 2 шт
  • Борошно — 100 г
  • Какао — 60 г
  • Кокосова олія — 50 мл
  • Рослинне молоко — 100 мл
  • Розпушувач — 5 г

Як приготувати бананові мафіни

  1. Збийте банани з молоком та олією.
  2. Додайте борошно, какао, розпушувач та ретельно перемішайте.
  3. Розігрійте духовку до 170 градусів. Викладіть масу в формочки для кексів.
  4. Готуйте 30 хвилин.
  5. Дістаньте та залиште охолонути. Десерт можна присипати цукровою пудрою. Смачного!

Раніше ми писали рецепт крем-супу з пореєм.

Джерело: Meta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин