Міжнародний день вегана: три рецепти корисних та смачних страв
Вегани харчуються й використовують тільки рослинні продукти, без будь-яких інгредієнтів тваринного походження

Легкі веганські рецепти/Фото: Pexels
1 листопада у світі святкують День вегана. Свято відзначається щороку, починаючи з 1994 року, в день заснування першого "Веганського товариства". Воно було утворене у Великій Британії. У цей день проводяться заходи та акції, присвячені веганізму і веганам.
Веганство — це спосіб життя, який особливо характеризується надзвичайно повним вегетаріанством. Вегани — прихильники вегетаріанства — харчуються й використовують тільки рослинні продукти, без будь-яких інгредієнтів тваринного походження.
Слово «веган» придумав Дональд Вотсон із перших трьох і двох останніх літер англійського слова «vegetarian». Термін почав використовуватися "Вегетаріанським товариством".
Вегани — дуже обережні вегетаріанці, які прибирають зі свого раціону не тільки м'ясо і рибу, а й будь-які інші продукти тваринного походження — яйця, молоко, мед і т д. Вони не носять шкіру, хутро, вовну, шовк і навіть вироби, протестовані на тваринах.
Причини відмови можуть бути будь-якими, однак головною є небажання брати участь у вбивстві тварин.
Пропонуємо вам приготувати смачні та корисні веганські страви.
Неймовірно смачна страва: готуємо цвітну капусту запечену з помідорами

Цвітна капуста запечена з помідорами: інгредієнти
- Велика голівка цвітної капусти, яку потрібно порізати пластинами 1,2-1,5 см — 1 шт
- Помідори — 3 шт
- Зубчики часнику — 3 шт
- Оливкова олія — 3 ст.л
- Гілочки петрушки — 2 шт
- Сіль — за смаком
Як приготувати цвітну капусту запечену з помідорами
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Змастіть деко тонким шаром олії. Викладіть пластини цвітної капусти й скропіть оливковою олією. Посоліть та готуйте 10 хвилин.
- Зніміть шкірку з помідорів та поріжте їх кубиками. Змішайте з часником, сіллю та 1 ст.л олії.
- Викладіть масу на запечену цвітну капусту.
- Готуйте ще 15-20 хвилин.
- Присипте страву зеленню та подавайте. Смачного!
Проста у приготуванні: рецепт ароматної локшини з морквою та грибами

Локшина з морквою та грибами: інгредієнти
Основні
- Локшина — 2 пучки
- Морква — 2 шт
- Печериці — 250 г
- Зелена цибуля — 3 пера
- Зерня кунжуту — 2 ст.л
- Кунжутна олія — 4 ст.л
- Зубчики часнику — 2 шт
- Свіжий корінь імбиру — 1 см
Для заправки
- Соєвий соус — 2 ст.л
- Рисовий оцет — 1 ст.л
- Окроп — 100 мл
- Мед — 1 ч.л
- Гострий перець — за смаком
Як приготувати локшину з морквою та грибами
- Відваріть локшину у підсоленій воді.
- Підрум'янити зерна кунжуту у сухій сковорідці.
- Змішайте у глибокому посуді всі інгредієнти для заправки.
- Розігрійте на сковорідці 1 ст.л кунжутної олії та додайте гриби. Смажте до м'якості. Перекладіть гриби до заправки.
- Поріжте моркву соломкою та посмажте до напівм'якості. Додайте до заправки.
- У тій самій сковорідці розігрійте решту олії та додайте часник й імбир. Смажте 1 хвилину, постійно помішуючи.
- Додайте у сковорідку локшину та добре перемішайте. Зніміть з вогню.
- Перекладіть страву до заправки та додайте зелену цибулю.
- Посипте страву кунжутом та подавайте. Смачного!
Легка страва: покроковий рецепт овочевого супу

Овочевий суп: інгредієнти
- Картопля — 3 шт
- Цибуля — 1 шт
- Морква — 1 шт
- Помідор — 1 шт
- Цвітна капуста — 200 г
- Зелений горошок — 100 г
- Зелень — 1 пучок
- Сіль, перець — за смаком
- Оливкова олія
Для бульйону
- Вода — 2,5 літра
- Корінь селери — 0,5 шт
- Морква — 1 шт
- Цибуля — 1 шт
- Часник — 1 зубчик
- Духмяний перець —2-3 горошини
- Лавровий лист — 1 шт
Як приготувати овочевий суп
- Обсмажте всі овочі на сковорідці.
- Залийте водою та додайте спеції. Готуйте бульйон 20 хвилин, а потім процідіть.
- Наріжте цибулю, моркву і картоплю невеликими кубиками. Додайте у бульйон. Тримайте на вогні 15 хвилин.
- Розберіть цвітну капусту на суцвіття.
- Поріжте помідор кубиками.
- Капусту, помідор і зелений горошок додайте в суп. Готуйте 10 хвилин.
- Присипте страву зеленню. Смачного!
Веганський десерт: готуємо смачні бананові мафіни

Бананові мафіни: інгредієнти
- Банани — 2 шт
- Борошно — 100 г
- Какао — 60 г
- Кокосова олія — 50 мл
- Рослинне молоко — 100 мл
- Розпушувач — 5 г
Як приготувати бананові мафіни
- Збийте банани з молоком та олією.
- Додайте борошно, какао, розпушувач та ретельно перемішайте.
- Розігрійте духовку до 170 градусів. Викладіть масу в формочки для кексів.
- Готуйте 30 хвилин.
- Дістаньте та залиште охолонути. Десерт можна присипати цукровою пудрою. Смачного!
Раніше ми писали рецепт крем-супу з пореєм.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!