Як приготувати шпинатні вареники з картоплею: рецепт ідеального зеленого тіста
Вареники, приготовані за цим рецептом, мають вишуканий смак та зовнішній вигляд
Рецепт шпинатних вареників з картоплею та сиром/Фото: Instagram
Вареники вміє готувати кожний українець. Існує багато варіацій вареників, пропонуємо приготувати шпинатні вареники з картоплею та сиром. Ця страва має незвичайний смак та яскравий колір.
Вареники, приготовані за цим рецептом, мають смак та вигляд, як у вишуканої страви з дорогого ресторану. Однак готувати їх так само просто, як і звичайні вареники.
Рецепт шпинатних вареників з картоплею та сиром: основні інгредієнти
Тісто:
- шпинат — 50 г,
- вода — 150 г,
- яйце — 1 шт,
- борошно — 450 г,
- сіль — 3 г,
- оливкова олія — 20 г.
Начинка:
- картопля — 5-6 шт,
- сулугуні — 200 г,
- вершкове масло — за смаком,
- сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування шпинатних вареників з картоплею та сиром:
- Шпинат разом із водою перебийте блендером до однорідності.
- Борошно змішайте з сіллю, додайте яйце, потім влийте суміш зі шпинатом і замісіть тісто, додайте оливкову олію, після накрийте миску з тістом рушником і залиште на хвилин 15.
- Відваріть картоплю в підсоленій воді і зробіть пюре, додайте сіль, перець, вершкове масло, дайте трохи охолонути і додайте натертий на дрібній тертці сулугуні, перемішайте.
- Руками зліпите вареники з начинкою та відваріть 4-5 хвилин до готовності.
Раніше ми писали, як приготувати корисне гарбузове печиво з яблуками. Воно ідеально підійде для сніданку, перекусу або десерту у будь-який час доби.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!