ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Традиційна українська страва: готуємо гречаники із золотистою скоринкою

Рецепти 10:25 - 23 січня 2023

Пропонуємо рецепт неймовірно смачної страви для усієї родини

Традиційна українська страва: готуємо гречаники із золотистою скоринкою

Рецепт хрумких гречаників/Фото: pixabay

Українські гречаники готують у формі котлет, додаючи до гречки фарш. Однак колись ця страва була без м'яса. У побуті українців прижився здебільшого перший варіант, коли додають курячий, індичий або інший фарш. Розповідаємо, як приготувати хрусткі гречаники для всієї сім'ї.

Інгредієнти

  • м'ясний фарш - 500 г
  • гречана крупа - 500 г
  • цибуля - 2 шт.
  • яйця курячі - 2 шт.
  • панірувальні сухарі - 100 г
  • олія соняшникова - 60 г
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком

Спосіб приготування

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів, деко застеліть пергаментом.
  2. Відваріть гречку. Фарш приготуйте самостійно у м'ясорубці або купіть готовий.
  3. На розігрітій з олією сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю до напівпрозорості.
  4. У великій мисці змішайте фарш, гречку та підсмажену цибулю. Додайте яйця та спеції, добре вимішайте. За консистенцією це має бути як звичайний фарш для котлет.
  5. Обваляйте гречаники у панірувальних сухарях.
  6. Нагрійте олію на сковороді і на помірному вогні обсмажте гречаники до рум'яної скоринки з обох боків.
  7. Викладайте підсмажені гречаники на підготовлене деко. Запікайте їх у духовці 15 хвилин.

Раніше ми писали рецепт ріплянки по-закарпатськи. Цю страву готують лише у селі Колочава Хустського району Закарпатської області.

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин