Традиційна українська страва: готуємо гречаники із золотистою скоринкою
Пропонуємо рецепт неймовірно смачної страви для усієї родини

Рецепт хрумких гречаників/Фото: pixabay
Українські гречаники готують у формі котлет, додаючи до гречки фарш. Однак колись ця страва була без м'яса. У побуті українців прижився здебільшого перший варіант, коли додають курячий, індичий або інший фарш. Розповідаємо, як приготувати хрусткі гречаники для всієї сім'ї.
Інгредієнти
- м'ясний фарш - 500 г
- гречана крупа - 500 г
- цибуля - 2 шт.
- яйця курячі - 2 шт.
- панірувальні сухарі - 100 г
- олія соняшникова - 60 г
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування
- Розігрійте духовку до 180 градусів, деко застеліть пергаментом.
- Відваріть гречку. Фарш приготуйте самостійно у м'ясорубці або купіть готовий.
- На розігрітій з олією сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю до напівпрозорості.
- У великій мисці змішайте фарш, гречку та підсмажену цибулю. Додайте яйця та спеції, добре вимішайте. За консистенцією це має бути як звичайний фарш для котлет.
- Обваляйте гречаники у панірувальних сухарях.
- Нагрійте олію на сковороді і на помірному вогні обсмажте гречаники до рум'яної скоринки з обох боків.
- Викладайте підсмажені гречаники на підготовлене деко. Запікайте їх у духовці 15 хвилин.
Раніше ми писали рецепт ріплянки по-закарпатськи. Цю страву готують лише у селі Колочава Хустського району Закарпатської області.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні