Вітання з Полтавщини: рецепт галушок з куркою та грибами у горщиках
Знаменита страва з смачним ніжним м'ясом та смаженими грибочками

Рецепт українських галушок / Фото: Pixabay
Хто не чув про українські галушки: ця популярна страва згадується навіть на уроках у школі. Проте не так багато людей достатньо сміливі, щоб приготувати її самостійно та витратити зайвий час, замість того, щоб задовольнятися звичайними замороженими пельменями. Спробуйте приготувати галушки за цим рецептом, і ви ніколи більше не повернетеся до вживання напівфабрикатів.
Вам знадобиться:
- 3,5 склянки борошна
- 300 г шампіньйонів
- 400 г курячого філе
- 2 цибулини
- пів літра кефіру
- 2 яйця
- 180 г сметани
- 30 г вершкового масла
- чайна ложка соди
- сіль та перець на смак
Спосіб приготування:
- У окрему глибоку миску вилийте кефір. Додайте до нього яйця, сіль та соду. Ретельно перемішайте.
- Борошно просійте і поступово додайте до тіста окремими частинами.
- Замісіть тісто. Стіл присипте борошном та за необхідності додавайте ще. Готове тісто має бути еластичним, однак не тугим. Перекладіть його в миску та накрийте рушником. Почекайте.
- За цей час наріжте кільцями цибулю та обсмажте до рум'яності. Куряче філе наріжте однаковими шматками та додайте до цибулі разом з попередньо нарізаними грибами. Додайте сіль та перець й смажте до готовності.
- Із тіста зробіть ковбаски та поріжте на шматки однакового розміру. Воду підсоліть та доведіть до кипіння, відваріть у ній галушки. Дочекайтеся, коли вони спливуть нагору, Вийміть їх та дайте стекти рідині.
- Зварене тісто покладіть до горщиків, зверху покладіть м'ясо та гриби. Додайте вершкове масло, сметану та столову ложку води. Духовку розігрійте до 200 градусів та запікайте у ній галушки протягом 20 хвилин.
Раніше ми ділилися рецептом ідеального дріжджового тіста.
Джерело:
Новоград
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні