Рецепт вареників з кисломолочним сиром: луганська версія традиційної страви українців
Такий варіант приготування вареників вас точно здивує

Рецепт вареників з кисломолочним сиром/Фото: pixabay
Традиційна українська страва має багато варіацій. В усіх регіонах нашої країни вареники готують по-різному. Наприклад, на Сватівщині Луганської області свято Масниці не проходило без цієї страви.
У цьому регіоні поширений рецепт вареників із кисломолочним сиром, однак існує одна хитрість. До начинки додають не сіль, а цукор, щоб страва вийшла солодкою. Розповідаємо, як їх приготувати у себе на кухні.
Інгредієнти
Для тіста
- борошно пшеничне - 3,5 склянки
- тепла вода - 1 склянка
- яйця курячі - 1 шт.
- сіль - 1/4 ч. л.
Для начинки
- сир кисломолочний - 350 г
- цукор - за смаком
- ванілін - 3 г
Спосіб приготування
- Просійте борошно, підготуйте теплу воду.
- У миску висипте борошно, додайте сіль, зробіть заглиблення, вилийте теплу воду і яйце, замісіть тісто. Тісто залиште на 15 хвилин.
- Після цього часу викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню, розкатайте качалкою і зробіть кружальця за допомогою склянки.
- Сир змішайте з цукром і ваніліном.
- Викладіть начинку на кружечки і притисніть. Варіть вареники з кисломолочним сиром в окропі 5-7 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати запечені вареники з яблуками. Ділимося оригінальним рецептом.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні