ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт вареників з кисломолочним сиром: луганська версія традиційної страви українців

Рецепти 15:00 - 18 лютого 2023

Такий варіант приготування вареників вас точно здивує

Рецепт вареників з кисломолочним сиром: луганська версія традиційної страви українців

Рецепт вареників з кисломолочним сиром/Фото: pixabay

Традиційна українська страва має багато варіацій. В усіх регіонах нашої країни вареники готують по-різному. Наприклад, на Сватівщині Луганської області свято Масниці не проходило без цієї страви.

У цьому регіоні поширений рецепт вареників із кисломолочним сиром, однак існує одна хитрість. До начинки додають не сіль, а цукор, щоб страва вийшла солодкою. Розповідаємо, як їх приготувати у себе на кухні.

Інгредієнти

Для тіста

  • борошно пшеничне - 3,5 склянки
  • тепла вода - 1 склянка
  • яйця курячі - 1 шт.
  • сіль - 1/4 ч. л.

Для начинки

  • сир кисломолочний - 350 г
  • цукор - за смаком
  • ванілін - 3 г

Спосіб приготування

  1. Просійте борошно, підготуйте теплу воду.
  2. У миску висипте борошно, додайте сіль, зробіть заглиблення, вилийте теплу воду і яйце, замісіть тісто. Тісто залиште на 15 хвилин.
  3. Після цього часу викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню, розкатайте качалкою і зробіть кружальця за допомогою склянки.
  4. Сир змішайте з цукром і ваніліном.
  5. Викладіть начинку на кружечки і притисніть. Варіть вареники з кисломолочним сиром в окропі 5-7 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати запечені вареники з яблуками. Ділимося оригінальним рецептом.

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин